[Netflix X Trigger] Cyberpunk: Edgerunners討論區2

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
講起op首fire冇最正個part好可惜,搞到谷住谷住咁
cyberpunk 2077 做得差既其中一個原因就係因為搵到keanu

由做好一隻遊戲變左玩marketing
貪錢唔係錯既,不過投資者越多/大,
商業化重既公司好多都做唔到好既作品,
最多keep住出下d textbook 3a遊戲
2077係爛,所以唔會上到神台,
係一隻可遊玩既3A,但食之無味

佢地最差就係玩明星效應,
錯撚晒

有錢搵明星,用同樣既錢做好D storyline先有機做witcher2.0
最慘係班員工,聽講因為加左名星仔,
好多做左既故事都要改
係外太空唔著太空衣會死得好難睇
名星仔係講keanu reeves?
你如果覺得該字令你感到感冒,
可以自由改做任何合你心理既詞語,

但係context上冇咩改變

大公司本來就要滿足好多股東需要
如果以現實世界考慮
當事人會搵到第二春都好合情合理
遲早既事,亦都係健康既發展
其實呢個結局對於一個Cyberpsychosis嚟講係接近完美結局。癲就一定癲,死就一定死,基本上冇其他可能。再好已經係要好似Smasher咁完全控制到,但對於一個全身都係Cyberware嘅人嚟講,累積到最終失控只不過係時間問題。男主角覺得自己頂得住係獨特其實係錯覺嚟,因為症狀其實好早就有,包括停止做過去可以得到快樂嘅事(食嘢,瞓覺,社交,性交)。除咗佢有金剛(OP到仆街)之外,其實佢同其他任何Cyberpsychosis係冇分別。

之後就係選擇問題。作為傭兵團大佬打就一定要打,係睇依靠外在(武器,科技,裝甲,車)定內在無限改造身體。佢會咁揀係為繼承前大佬,連隻手都一樣,係舊嘢都照用。當佢有女喺NightCity買咗大屋之後仲選擇繼續改身體繼續打其實就已經注定咗係死。

佢喺點都會死嘅情況下嘅結局算係好好。唔似細個咁窮搵到錢買大屋,打爆班殺死佢大佬嘅差佬,完成到阿媽期望企係Arasaka頂端,有資格令Smasher出手同佢隻抽,最重要係經歷背叛同陷阱之後救到條女出去仲要攞到舊錢俾佢完夢上月球。同佢大佬睇住愛人死喺自己面前相比實在好太多太多

當然都係死,但係NightCity揸金剛橫衝直撞,同時打爆Militech同NCPD,闖到Arasaka出動Smasher然後戰死,David都可以話係傳奇啦
rap talk 三字經
咪就係活下去先可以有更多相遇
V序章完左夠幾乎失去所有人際關係啦,咪又係無去死
都話adam係桌遊個人物卡人性值直接N/A無得扣所以佢唔會有事
因為某程度上佢已經痴左
即係好似有d人天生無感情咁
點解可以loop咁耐
酒店度見到你都唔出手由賴宣殺三郎
問題係佢呢個係cyberpunk世界,差好遠
價值觀同人與人之間既交流係呢套動畫入面
同我地現實世界都相差唔大阿,
親情愛情友情都係
所以問題唔係cyberpunk世界阿

如果你要玩呢個論點,
就要玩一d好唔同既世界觀
其實你都有道理,可能我仲未過ptsd期
仲未接受到個結局,畢竟係開放式結局,每個人心目中都有個屬於自己嘅延續
burn唔到nightcity呀
討論區係咁,咩都講一餐
而我都覺得咩都講一餐係一件好事

本來成個故事都係虛構
你loop首歌loop夠一個禮拜就冇事
利申:開住24小時咁聽左6日
我都係咁,但頭呢幾日好難頂
聽多左就會開始麻木
然後慢慢抽離到
人就係一種咁既生物
我廢時搞到水蛇春咁長
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞