[Netflix X Trigger] Cyberpunk: Edgerunners討論區2

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
咁完美既女人 現實係唔會存在
弱智仔
係呀所以其實要生存只能居住在城市,但住城市又有其他問題
如果現實係cyberpunk世界 我會建議你換咗個腦佢
我會all in成副身家叫JK幫我整set Lucy幻舞
有冇講點解Adam可以咁重改心智都冇事
因為亞當人性值一直都係N/A
無得扣
呢個係原作遊戲嘅設定嚟?
設定上Adam係無人性值可以扣所以唔會神機錯亂
桌遊作者話V係有silverhand同佢嘈交可以發洩所以唔會神機錯亂
David只係人性值比較高,可以扣耐D
其實玩完The devil, the Sun, the star 三個結局個陣有諗過係咪入Mikoshi先係所謂最好既方法
因為入Mikoshi 起碼靈魂數據都仲”存在”,未來都有一絲希望可以獲得人造身體重生 (不過會唔會保留到意識就未知之數,另外Hanako會唔會兌現承諾都係)
最大問題反而係以後都要做企業狗
但你選得華子結局就即係寧願做狗都想要繼續生存
btw,睇reddit見啲鬼佬覺得最後lucy係會move on找另一個,但我覺得除左我上面所講嘅情緒問題外,要係Cyberpunk 世界找到另一個類似david嘅對象難過打荒板
但係JK邊度黎LUCY幻舞
好難講,茱迪個個都話愛到刻骨銘心,咪又係比女V食左
利申唔想Lucy比其他仔溝
我覺得judy同lucy差好遠,lucy係最封閉啲,原先因為david先打開左,依家david死左,分分鐘仲封閉過以前
同埋都有機係lucy係結局後都係忍唔住自殺左都有機
當神機錯亂係飲酒咁
有人飲少少就醉
有人飲得多先醉 - David
但係Adam係天生缺乏吸收酒精既能力所以唔會醉,直入直出
而V係食完解酒藥又不停走入廁所扣喉所以唔會醉

好似係咁,除非唔係
相對好啲姐 個人覺得The Sun 係最好,Mr blue eyes可能係最後醫好V既希望
我就最鍾意星星
起碼同鍾意既人一齊
自由自在過埋果半年
而且都唔係完全絕望無可能, 佢劇情都有提到有個唔記得咩人去搵下佢醫下

入御魂, 首先唔覺得華子會兌現承諾
然後就算真合約條款仲出賣埋靈魂都係屬於Arasaka
佢叫你食屎都要照屎
最重要係, 眾叛親離
就算有命都唔會再有任何一個朋友, 愛人
真, 一開始Lucy都成日因為David夠真同天真, 成日都笑住話佢傻仔
得David先有呢種天真既特質先打動到Lucy(無邪唔敢講, David都睇開神機錯亂殺人VR話時話David煲晒條變態導演啲片)
Lucy對住David啲態度係團隊入面都見唔到, Lucy係團隊到次次都無表情食煙好冷漠
David條屍
變態導演講過全部軍用植入物都有錄幻舞既插件
David植入左沙坦之後既應該都錄晒
都真 Judy, Panam, Mama Welles, Viktor

如果話醫返好可能得mr blue eyes同Panam講個個先有計,但可惜我地見唔到
最想知官方Dlc內容會唔會係太陽結局既後續
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞