[Netflix X Trigger] Cyberpunk: Edgerunners討論區2

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
目標一樣先同你並肩作戰
佢忠誠嘅永遠都係荒阪啲天龍人
其實兩個人最後都係自殺任務 只係v捱得過啫 搵panam rogue都好 都有同伴死
v有能力單挑荒板
我記得有第三個選擇係邊個都唔揀
同Jonny隻身入去
所以我上面咪講v極端到唔洗犧牲
應該咁講
個人睇法係睇完設計圖之後華子同武村都知你無得救,但V又真係好有價值
所以hea鳩你半年先同你講有最後方法 - 入御魂

雖然武村話華子已經唔記得你
但你選走佬的話華子會即刻call你,證明華子其實仲記得你
如果你救左武村又走惡魔以外結局,武村只會自殺前串你
如果唔當V係戰友佢直接追殺你找你晦氣啦
我都咁覺得,雖然move on找個同david一樣嘅對象對lucy都係件好事,但係以lucy性格再加上唯一一次嘅打開心扉個結果反而係david永遠離佢而去,雖然唔可以死,但要自己一個承擔所有痛苦行屍走肉咁生存,佢先係最慘,至於找個新愛人,我諗基本上冇可能
講真華子可能日日都有人想綁架佢 唯一成功綁架佢嘅又點可能咁易唔記得
我都係咁覺得,如果唔係最後david嘅願望係佢可以好好咁生存落去,應該係月球果時就自殺左
所以我諗自david死後,lucy應該唔會再有機會真係再去愛另一個
中秋節借真月球用算喇
我兩句同佢當唔當V戰友冇衝突
btw 56年前只係抽數據
聖物係最近先研發成功仲要係試驗型黎,如果唔係三郎唔駛搞到死左先插落賴宣度,本身接納賴宣返黎就係因為長子死左,三郎需要賴宣返黎比佢第日借屍還魂
如果你無比返張設計圖華子佢地佢地根本整唔返多個聖物比三郎插
而且個成本太貴啦,V作為打手的確好勁但唔會排到第一批
可以移民去邊
出去做nomad死得仲快
搵Panam至少死既只係佢部落大佬唔多重要
由於Lucy未遇到我 遇到我一秒Move on到
其實依家諗番
四眼佬自己都係乜都唔知
Maine問佢佢都係充大頭鬼先咁答佢
扑野唔洗驚父母
親生大佬
你知唔知你衰咩,太有自信囉
雖然係開放式, 但我覺得lucy最後回憶多次david(對擁抱太陽果下), 之後就會自殺, 係太空船嘅畫面, 獨自離隊, 我覺得都係暗示緊呢個方向.
其實都有可能,畢竟結局上月球嘅lucy已經係一無所有
同2077有啲似,伊芺琳、巫毒仔/網監,實際都唔太清楚Relic(聖物)係咩黎,剩係知好重要好值錢,所以偷左先算。
再玩就block得
NOPE
衛網同巫毒都知聖物係咩黎,甚至係衛網指名要silverhand個人格
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞