[Netflix X Trigger] Cyberpunk: Edgerunners討論區2

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
[url][/url]
https://www.youtube.com/watch?v=R0pRS0LEv1g
i really want to stay at your house

其實KiWi個背叛係太快
但背後個邏輯無咩問題

佢鍾意既係舊團隊,只係新團隊有錢賺佢都ok
但係四眼佬搵佢令佢發現自己兩個隊友其實都係比Lucy害死,而且唔係專登害死,而只係為左保護David途中害死
團隊係夜之城係一個保護網,但KiWi發現呢個保護網入面竟然有一個炸彈
四眼佬有句串露西串得好"為左救心上人,佢仲可以殺死幾多人?"

對新團隊無歸屬感,對Lucy既不信任,對荒坂既恐懼,同時對四眼佬開出黎既條件有心動,先係推動KiWi背叛既原因
rebecca

評價依然無敵
copy番上一個post個comment
大哥死左
david又就黎變痴線佬
可以foresee到呢team人已經行唔遠
成team人冇左向心力
本身KiWi同其他人交情唔係特別深
而且一路以黎成team最大金主都係三眼佬

本住打工仔心態
正常都會想跳槽
你見到自己間公司就黎執都會send定cv啦
David出事其實都無咁重原因,一雞死一雞鳴
夜城大把團體朝早同夜晚個leader已經唔一樣
始終都係果個問題,你係夜城入幫會入傭兵團隊都係為左可以更高機率生存
但係Lucy為左David可以犧牲任何人呢樣野破壞左團體個保護性
甚至變成大家同David愈接近就愈高機率唔覺意就比Lucy送去死

lm
企係觀眾角度同David角度當然可以覺得Lucy咁樣好正好浪漫
可惜KiWi企係"隨時會比人犧牲"既角度肯定係可以跳船就跳船
kiwi 會唔會係想做part-time賺錢
結果set好陷阱捉到,先知係Lucy
咁上左船就好難落
肯定唔係,4眼佬親自叫佢,咁佢一定知target係邊個
越過david 去搵人又真係有陰謀
Kiwi 只係貫徹nightcity 既生存法則
唔好信任何人
自己條命自己負責
又未必一定有陰謀
隻game一開始都有和事佬越過傑克搵你啦
做Lucy之前講電話同佢講唔好信任何人
明顯知係搞Lucy
咁好似得閒就提一提依句
印象中,最初lucy 同David 講完都有陰david?

[meme]Edgerunner 呢一幕好有潛力
https://lih.kg/3155967

歡迎入來出招
唔好太勉強量力以為啦ching
勉強咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞