[Netflix X Trigger] Cyberpunk: Edgerunners討論區2

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
睇你咩線,Rogue咪最後咪又係差唔多
CDPR整隻Cyberpunk出黎
居然有人玩完睇完會想做企業隻狗
我諗佢地都估唔到
巴打你其實知唔知V個結局係點
真 到時Lucy出Figure我都會忍唔住買埋David陪佢
唔係silverhand你估下Rogue理唔理你
V果陣合事佬基本上就係好撚驚企業同政府,除非自己背後個企業/政府好有需求要搞鳩對面
首先v唔係一般人
個個都有能力好似v咁拎假鳩扑得死Adam Smasher
的確可以好自由自在
ching好痴線
其實冇得揀
NC上得位既人一係就自己揀做狗, 一係就俾人操控做狗
唔想做狗又想活得長, 就只有離開NC

做傭兵只係唔知detail野, 但其實都係做緊狗
無論動畫定遊戲,帶出來既都係「夜城吃人」呢點
你諗返兩邊主角都係同企業作對,最後結局都係死(遊戲多重結局,冇一個係「好」,V一係即死一係得返6個月命)
根本你揀邊條路,跟企業又好,反企業都好,係夜城都生活,都係日日都要面對唔同意外,隨時會死。而事實係得班企業高層同有錢佬安全啲咁解
Lm
咪又係V已經唔係一般人,但佢個結局同DAVID一樣都係悲劇收場
This is Cyberpunk
V最有可能生存既路線反而係救武村,唔殺織田,信華子,然後簽約入御魂
V仲勁過亞當,比個聖物佢插落個死人度都抵屌
我一向買figure都係一對咁買好少淨買仔或女
btw人地講得好
夜城入面最好就係做神機醫
大部份人都唔會想搞你(連清盜夫都會搵神機醫合作)
做人仆街D好似指哥咁仲可以又食又拎
你不如了解清楚再嚟笑人唔識
個世界不嬲咩人都有
現實有8964又咪大把人奶個殺人政權
講到尾都係睇你揀利益定係良心
又或者係自己相信嘅價值觀...
偷聖物單job就係因為伊芙琳諗住賣比衛網監理 所以其實你做啲咩都好最後其實都係走唔甩幫咗啲企業
係賣比巫毒仔
不過巫毒仔比較異類
成班為左網絡自由將人類安全擺上枱
巫毒契弟好只係想佢拍賴宣酒店條片 但係伊芙琳食佢哋夾棍偷埋 事關巫毒仔主線殺個個衛網特務email好似見過
係 入得夜城就係為左賺錢出人頭地
但係賺得錢嘅job基本上都係幫一個企業偷/搶/打擊另外一個企業

嗰世界觀係你以為自己好自由
但係庸庸碌碌一世整定不知不覺點都會做人隻狗
v打太陽結局望落好似天下無敵
實際上荒阪冇執柒 只係股票跌穿元氣大傷 高層洗牌 淡出夜城 終有一日會捲土重來
幫撚左軍武科技鬥贏荒阪 嗰大環境都係冇變
你讀書思想忽上腦?
人地背景係企業玩晒, 入唔到企業就二等公民
企業人被傭兵爆頭多定周街蛋散俾人爆頭多
全部人驚左企業狗, 企業狗話點就點普通人都要聽話多
普通人每日死既多企業狗十倍啦, 拎一單出黎講做企業危險啲都講得出
呀,你岩
應該咁講
衛網同巫毒仔都想要銀手個人格去引艾特出黎
賴宣本來就係賣聖物+銀手比衛網順便拆荒坂個御魂服務台
巫毒仔知左件事就叫伊芙琳去拍片,可能想去自己偷聖物
伊芙琳覺得有利可圖就拍完片搵老德搵V佢地偷完自己賣比衛網

因為我對衛網比較有好感所以我無殺到個特務,以上都可能有記錯
除左惡魔結局,其實都係賴宣借V個勢去搞爆荒坂同準備對軍武宣戰開企業戰爭黎拖其他企業落水
其實一直以黎都好,賴宣,V同David當中都係賴宣做既野效果最高,V次之,Silverhand再次之,而David只係一個大浪花

更加證明你唔係企業中心,根本對企業做唔到D咩野
突然明曬點解johnny要用核彈
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞