[Netflix X Trigger] Cyberpunk: Edgerunners討論區2

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
冇玩隻game,呢兩日先睇,真係覺得改造成咁,真係好撚得人驚
由其主角化人fake左要install 最勁套野,真係主角都feel到係局,但又唔install又唔得,心不由已得黎,冇哂手手腳腳個感覺真係好撚痴線,太over了,接受唔到咁大變化,
佢今日唔打柒條友 以David既性格同沙坦 都係會係街頭上位 荒坂一樣都係會知有條友可以駕馭到軍用沙坦 唔關張唔張揚

同埋David 唔打柒佢就唔係David 啦
最後裝完套甲外表已經唔似人
但到最後依然作為一個人死去
打柒二世祖已經係佢唯一可以幫老母做嘅嘢
所以打撚完之後都唔知做咩好訓係屋企
咁啱出去遊蕩嗰陣比佢感應到lucy嘅荷爾蒙
真 比著我我開沙坦拎木棍1秒內插佢屎忽窿100下再徙手撕開佢
其實啲手手腳腳一早已經係機械,
完左件事仲有命嘅話可以裝返普通手腳 (不過裝得件甲已經知道死硬)
男女主收收埋埋<典型東方人性格
David老母又係典型亞洲式虎媽

西方人性格open,有果句講果句
佢地唔會寫呢d劇情

但係從今次動畫的反應
西方人都從動畫之中得到共鳴
證明日本動畫漸漸成為東西文化的橋粱
嗰劇本大綱就係cdpr寫
只係trigger潤飾過令到佢適合動畫化啫
我諗改到試管兒就係

另外,屌西就睇係要現實定係虛擬

但以上呢點係攻殼都有描述過虛擬都係就咁連線 AR 屌 素子同佢有個女仔 frd 會玩 cyber sex

如果係我就咁好似攻殼個 Togusa 咁好有限制既電子腦 interface 再加外骨骼戰鬥服就算,反正全改其實都挨唔過 20mm 直擊
虎媽
事實係入企業的確係底層最好既出路,如果入到的話
2077未到果個地步
其實2077單純唔睇個社會結構都只係符合初期既cyberpunk城市同人設外觀
改造到神機錯亂 最終死又點保護到人

maine同david都係意識到極限 又唔想認
珍惜人都要諗埋身邊人要珍惜自己
尊重下 Lucy係我老婆來
你都被東亞思想茶毒了
想靠讀書出人頭地
日讀夜讀
受盡欺凌
做富二代跟班
最後被傭兵一槍爆頭
冇得講
連老母都死埋你覺得佢仲有咩好猶豫會唔打柒個二世祖
好似主角咁最後咪又係俾人爆頭
根本夜城就係企業玩曬
個故事設定就係咁,你同我講東亞思想?
做平民係街度咪又係隨時比幫派戰鬥波及
入幫派咪又係隨時有企業同傭兵黎打鳩你
做傭兵,David做得夠大咪又係得一年貨仔
做企業狗起碼生活唔差先
做傭兵同入企業其實最後都係做企業隻狗 唔通好似第七集個個新仔咁又好咩
最好緊係由傭兵做到合事佬
做到Rogue咁
自由自在
睇完玩完cyberpunk仲想做狗真係cls
合事佬咪又係企業D狗
你以為合事佬真係咁自由?
要自由就出去join遊牧民
你無比佢地打死,咁好彩佢地接受你就可以出去自由自在咁食沙同隨時比企業開槍打死啦
Rouge都要同荒坂做dirty work 先放佢生路 有邊個fixer唔係同企業做生意
傭兵好多種
唔通v又係企業隻狗?
你地思想好唔cyberpunk
無得救
尊重下,lucy係david老婆黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞