[Netflix X Trigger] Cyberpunk: Edgerunners討論區2

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
如果因為動畫先入坑啲人應該會屌得仲大力啲
啱啱出個時真心分唔到係隻驚bug左定係設定黎
啲bug fix 極都有
唔計bug 成隻game 都係垃圾嚟
係啲美術因為有得抄原本個ip 先叫靚靚仔仔
我無夢想 但我可以守護夢想

我都係遲啲先開game
早啲遲啲無分別
呢個坑已經大到救唔返
垃圾CDPR已經講咗嚟緊隻收費DLC會係呢一集cyberpunk 2077 最後一次大型update

佢地雖然對Cyberpunk 呢個IP 仲有新project
但如果你要玩Cyberpunk 2077, 就唔好期待佢會有咩大改善
同埋佢嗰種垃圾係幾多DLC同update 都補唔返
因為本身成個主線劇本都極爛
如果Edgerunner個劇本有80分
咁2077 個劇本只有30
可能都關因為佢係荒阪隻皇牌打手 比最靚同先進嘅醫療同裝備佢
長期幫佢維護同觀察身體嘅狀態同兼容性

david雖然特別但係基本全部都係用二手野同二流醫生
預售玩家出夜曲個任務嗰陣仲以為隻驚先到6成 點知已經結局
你老母down嗰陣已經覺得奇怪 最新3A驚嘅遊戲大小竟然得五十幾gb
係來生有杯屬於自己嘅酒 出過名 自己最後生意係同軍武同荒坂打 最後一個敵人係Adam 走嗰陣仲坦然接受
咁一定有佢名嘅酒
唔講都唔記得呢個setting
我首發就開始玩2077 一直對個酒名有印象 但好似一直冇聽過人講佢 唔知咩來頭
2077我都係出完就玩
玩完都唔記得了
1.6之後又有啲新bug 出黎,遲啲玩都得。
仲有幾杯酒有人名,睇下係咪之後既作品有關。
贏左 好難V係game無提過David
由game限制左
David呢度 一定legend唔到
前前傳
其實我一直都想講
隻game個問題係未整好就出
呃撚晒人咁

平心而論 cyberpunk
個plot, mood同background
其實係完全無問題
由細到大顛沛流離逃亡 從來冇同人建立過長期關係嘅露西 即使入左隊都成日單獨行動出去偷chips 係公寓同男主講夢想發現其實大家都係孤獨嘅人 係夜城搵唔到歸屬同夢想

雖然本身諗住借機捉住大衛先邀請佢入幻夢 但係見到享受月球幻夢享受而且童真嘅一面 發現其實大家都係相似嘅靈魂 就唔覺意就同佢交心同動心
意識到自己欺騙嘅行為傷害左真摯但受緊苦難嘅男主 驚隊友嘅關係都冇得做比大衛討厭 一直唔敢同大衛有過深嘅交流 當訓練結束都表現出失落 好彩男主表達左自己諗法發現大家心靈相通所以都好勇敢kiss左上去

以前對夜城冇歸屬嘅女主 同男主建立左情侶關係之後 佢嘅夢想唔再係孤單一個人嘅月球行 而係有男主陪係身邊
係感受到夜城冇嘅溫暖之後 已經唔想自己今後嘅人生冇左男主 一直同男主講唔想見到你死

所以之後不惜以身犯險燒左田中嘅資料 導致大哥大嫂翻嚟救佢地兩個 仲因為兩個死左嘅緣故令到感受到自己無力感嘅男主開始無節制咁改造強化自己保護身邊嘅親友 甚至背負埋魅音大佬嘅死前願望

但係為左唔想已經成為荒阪目標男主有危險 所以一直都唔敢同佢講 因為知佢性格一定唔會比露西自己一個同惡勢力荒阪搏鬥

之後男主為左救佢而改裝同死畫上等號嘅機甲金剛 嚟斷後路護送露西走
本來露西想同男主一齊赴死 但係發哥轉述大衛嘅遺願想佢生存落去 而呢個願望正正同自己一樣 唔想辜負大衛嘅遺願 明明就係眼前卻只可以眼白白睇住佢死

露西辛苦左咁耐都徒勞無功甚至成為左加速男主死嘅導火線
兩個人嘅願望都唔想對方死 但兩個人嘅夢想注定最後只係剩翻一個人
男主死前笑住目送露西離開 但係唔知自己嘅遺願已經成為左露西嘅枷鎖 反而成為露西行屍走肉咁生存落去嘅目的

仲在生嘅人反而因為有曾經同男主美好嘅回憶 夢想已經改變嘅露西即使登上月球都唔再感到喜悅
孤獨嘅人終將回歸孤獨 得到之後失去反而生存得比以前更加煎熬 只可以係結尾學當初幻夢入面男主咁張開雙手體驗太陽嘅熱度去感受溫度
當初打完主線後想玩支線爽下,公路女王中bug就冇興趣打落去了
唔係未整好,而係整唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞