[Netflix X Trigger] Cyberpunk: Edgerunners討論區2

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
難受
睇完電鋸人同炎拳漫畫,已經受到好大衝擊
再睇Edgerunners,要陣亡
Ching仲刺激過我, 你需要冷靜
只能夠講佢遲過Lucy識David, 佢兩個仲要互相對對方一見鍾情
電次都有power陪 但Lucy失去所有
大波左咁多
我屌你老味
好撚sad
懷疑係大型催眠實驗 一播隻插曲就觸發大型ptsd

當David當咗佢係媽媽果陣,佢好錯愕,但都係講「好,我地一齊去荒坂大樓」;
依然幫David打藥保持清醒、去救David愛人希望令David唔好神機錯亂,同佢出生入死
Rebecca
我睇完edgerunners諗住入game去edgerunners個任拎david件衫
點知上車個電台就播I really want to stay at your house 破防了
明明前面揸咗3km都係播垃圾
真係有PTSD
望親Rebacaa就會諗起Adam壓落去個畫面
睇到後面就會知道其實一直最關心同支持David嘅角色係Rebacaa
得唔到David嘅愛都算,仲要變肉餅好心酸
本身都大喎
睇完啲分析文第8次睇
小結:
David一開頭散步已經係自卑到少少自毁傾向,成日強調自己獨特,比起自信更似係面具(似乒乓smile叫英雄見參)
佢係拉丁裔耶教徒(洗衫出過十字架鏈),可惜跟唔到jackie而係去咗濕鳩地方住
如果佢唔裝沙德威斯坦,應該被lucy偷完正式bank account zero zero zero,仲快bad end
David成程最渴求嘅「你做得到」大概有兩次真係傳達到俾佢,一次係老母,繼而影響佢成世,第二次偏偏係四眼佬cosplay講俾佢聽,反而佢隊cyberpunk入面,lucy溺愛佢而唔敢講,maine為咗保護佢而否定佢反令佢加速跑到邊緣,becca直頭叫david相信佢對猩猩手

Kiwi介紹武裝車同金剛好似明顯變死魚聲

Game睇帶嗰句one David Martinez ignored似JK手筆,會唔會喉嚨爆還喉嚨爆,死還死?
一播全球ptsd
我覺得lucy唔講係因為佢唔想david因為咁而更加將自己推去死亡
其實之前講過,David話25萬上月球咁平,Lucy就話上去就係咁既價,然後架太空船入面全部都係老人,所以都知Lucy唔會落得返黎
睇完sad左幾日
佢嘗試過,但佢都知冇可能,之前都已經不停痴埋David到,David自己都知,本身佢既設定就係聰明,但佢個心本身比Lucy俘虜左,只係Rebecca願意繼續都付出,因為佢都愛David,個分別只係David付出一切去成就Lucy當初既夢想,Rebecca付出一切為左David為他人而活既夢想
太恐怖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞