[Netflix X Trigger] Cyberpunk: Edgerunners討論區2

1001 回覆
32 Like 1 Dislike
Johnny Silverhand真係有信念既屎忽鬼黎
就係朋克風band友
簡單講就係對社會咩都不滿, 咩都唔岩心水既人
都係因為條女先去打Arasaka
只係講得好聽Arasaka幾衰
佢為左free up條女同其他AI先搞到先已遲到比碎骨捉到 算係咁啦
是。
無記錯佢條女本身唔駛死
好似強行拔線登出?
係佢送條女一程
反下主流
我覺得keanu做得好,夠賤格
而佢嘅存在同中後期搶fo都唔係問題,因為以原作套storyline,做傳奇一定會經過當權者 (軍武/荒坂),而johnny咁都出得返係正,
V有痴線佬罩住,身陷危機快速上位同變在世傳奇係幾精彩

而cdpr最大問題係避重就輕同講大話
出身吹到new vegas level但係唔大影響
屈鳩keanu日日玩2077同唔俾人咸濕佢 (佢好歡迎
地鐵出到今日都冇
明顯焗dev team cut嘢 (maxtac線,水晶宮,大廈有model但唔俾入)
咩差佬懸賞系統直頭9up

佢肯正正常常俾多一年debug出返啲正常gameplay,唔好搞到傑佬個頭插枝槍講心事/johnny黑馬馬開concert/揸車t pose
兼俾人玩返頭半年同傑佬知多啲點識t bug 維克同合事佬
其實都對得起玩家,講唔哂咪dlc收多筆

焊死隻game咁出,搞到要差唔多兩年執bug先有返人回頭玩,真係好曬料
用銀手果時一槍一件好有John Wick既Feel
當初睇Reddit啲Leak好似講過話3條life path 會決定頭半同Jackie既故事,中段先係偷Relic+Jackie死,之後先係Johnny出場

然後點解2077俾人屌到仆街除左因為Bugs/彈Game/畫質下降之外,另外就好多內容cut走左,包括Alpha gameplay既life path story, wall run, NC metro, 再加pre launch events 講過既gang conflict, NCPD通緝lv, Car chase, random city event等等

不過其實依加1.6已經好滿意,修復左好多bugs,多左啲random events同微型既gang conflict
我又唔介意keanu做Silverhand. 不過唔喜歡嘅地方係佢同V個互動可以夾好啲。我開新save玩,明明昨晚johnny仲話要殺死V, 但瞓醒落去攞車(比架AI的士撞)又突然變咗老友咁。啲對白都冇乜連貫性。都係玩到中後期大家fd 咗先至叫做好啲。我又唔介意無得坐metro,因為fast travel如果要睇住佢一個一個站咁坐其實都幾悶,或者兩三次之後有得skip都skip算。
同埋其實一開頭同佢老友嘅任務可以多啲,但明白如果去到中段先至去搶聖物又可能失左個焦點(johnny只出得一半)但依家感覺怪在自己都就死, 反而有時間慢慢去清任務, 又ncpd又打拳又gigs
其實都未夠,我係想入幫甚至自己搞個幫會出嚟搞鳩NC上位
知名人士?
屌佢玩偷襲
吹到咁勁 光明正大打返場啦
驚輸先玩陰濕招
又唔小心LOOP到首主題曲
由於玩過隻GAME night city果種壓力 沉重 加埋隻game果個結局一齊轟埋黎 好抑鬱
https://gnn.gamer.com.tw/detail.php?sn=237968
媒體:那在初稿的階段時是個怎樣的故事呢?
艾爾達:和完成版的故事很不一樣,是一個更加陰鬱、硬派,十分黑暗的故事。有許多想光用表情來傳達事物的場面、使用黑白雙色或是心理戰的橋段。描寫和演出手法可以說是很歐美電影,並不適合套用在動畫這種表現型式上。

想睇
200年後?
個結尾真係好sad,今晚入隻game鞭smasher 屍
Rebecca
一開慶祝任務成功,見David成個毒撚企埋一邊時,肯過去同佢吹水
比小費比成$500
第八集見David唔開心會安慰佢,一直陪住David作戰
最後David精神錯亂當佢阿媽時,唔知冇回頭路都陪佢殺入荒阪,幫佢搵返Lucy
「走吧,一路到頂」
咩200年後
真係最佳隊友,但係david始終心係lucy身上,無計
「我們需要LUCY,能讓他回過神來只有LUCY」
一個kiss效果同時效長過曬所有藥劑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞