[Mac撚] 用家/買機集中討論(89) event唔會有Mac啦呀嗎

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
我 Apple Watch都試過而家當個 Apple Pay無到算
我iphone重裝後有張匯豐卡加唔到
打上去話爆Quota, 無得再連新機, 咁叫佢 Delete Device History
之後再試都唔得, 上網買嘢都Pay唔到

最後再打上再問話 要搵風險管理嗰邊同我對一對資料
Unlock番張卡 先連到 & 網上Payment
可能試過好多次唔成功比人lock卡
我覺得蘋果呢招好毒,用慣左imac個mon真係番唔倒轉頭
加少少4k 27” type c in
要特登搵廣東話+繁體中文嗰個去裝
而且發動手寫板唔好用keyboard shortcut要用mouse上去click出嚟
AIO一向易請難送
舊iMac除非無位,最佳做法都係唔好賣,擺去第二度或者做副機
賣出去價又閪,人又煩
所以衣家有晒M1 Mac mini同埋Mac Studio,真係會少咗d人買iMac
其實有,XDR display
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞