[Mac撚] 用家/買機集中討論(89) event唔會有Mac啦呀嗎

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
咁又唔會 免費點都無人要
THX 兩位

岩岩諗起M2 Pro MacBook Pro多數會加價,變相個成本都係增加咗

可能買Mac Studio過去,或者喺Best Buy買M1 Pro MacBook Pro係最抵嘅做法
bestbuy買要過去美國買 冇問題先好咁做
10gpu?
點改裝?
快啲更新Mac Mini啦
唔想砌機想轉返Mac做日常影音娛樂
如果MacBook Pro 16” 依個customized config (64GB RAM + 2TB SSD)可以就咁walk in買到就正

好憎去online store買野

4k mon差好遠㗎,唔係retina 218ppi 朦好多,同埋mac要上5k再downscale去4k, gpu要做多咗嘢
巿場冇5k 咁咪唯有用4k 加錢做比較
就咁上二手網睇2017 imac 有溢價既
我11月中飛
我都諗緊買唔買14吋好
琴日買咗mac mini
呢個時間點買是否不智
有平 ok 既正價就小小不智但最緊要啱用
巴打用咩mon
用屋企舊底個mon咋
LG GL750b
我都係早2個月買,平過原價
如果佢改design 又會加價
如果改M2分別又不大,仲有256GB又會搞到MBA MBP M2咁
M2 MBA 洗唔洗買AppleCare
黎緊去英國 好似係全球保?
部M1 MBA就到,到時想用條TYPE-C To DisplayPort駁去VG289Q
睇中咗Elementz同2 The Max兩隻牌子嘅線,想知邊隻牌子質素最好?
想買mac mini
想問下2000-3000budget可以買咩mon穩陣?
上網睇話可能會有螢幕問題
感謝
1080P 24吋/ 4k 27 /28吋 ,最好用type-c /dp in
Hdmi 有機錯色 ypbpr ,又係要用 terminal fix
1440P 有 scaling 問題 要用 script fix hidpi
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞