[Mac撚] 用家/買機集中討論(89) event唔會有Mac啦呀嗎

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
係咪用緊副廠火牛叉電
追過po見到講親macbook mon貼既都係負皮多
舊機本來都無用
但呢家出新機見到apple官網有出磁力防窺貼
可以拆不怕傷coating 有無人用過俾俾意見?
如果ok 既都出張Kensington UltraThin
真係智障...

我都想知點解喎
電壓不穩
H晶片lock機
智障係冇樣睇
等消費券一出即刻訂部m1 air
2013 年MBP 可以完成使命
黎緊用部m1 air 袋底寫下mobile app
開住個emulator唔知會唔會chur 爆
黎緊用部m1 air 袋底寫下mobile app
開住個emulator唔知會唔會chur 爆
由intel macbook上m2 mba, 以前可以完全熄機(trackpad會冇反應),但點解而家唔得?㩒完熄機一high到keyboard/㩒落去trackpad就會reboot返部機

利申想抹下keyboard啲汗漬
touchbar嗰代開始轉晒個邏輯,開蓋同㩒掣一律當你想開機
我衣家抹KB會響login screen做
上個月買咗部m1 air
見到個coating 好易刮花
而家買14吋MBP會唔會好傻仔
想問下mac mini m1 可唔可以wifi上網
終於買咗m1 Air
但係磁貼其實唔長貼同無用無咩分別
等一等10月睇吓有冇update 啦
如果d coating 刮花晒
會唔會影響個mon eg個mon 冇咁靚
加咗塊嘢就已經冇咁靚啦
平時用電腦睇下片,上網,做下文書野,同埋會執相
Budget方邊係唔介意比多少少
其實係咪14吋mbp 最岩洗呢?
定其實平啲用m2 mbp or m2 mba都好夠用呢
Up上16gb ram加512gb ssd , 兩部都要13k了
真係好糾結加唔加多個3k
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞