[Mac撚] 用家/買機集中討論(89) event唔會有Mac啦呀嗎

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
mac mini
雖然唔關mac事但關新產品事所以講下

新ipad唔support gen2 apple pencil
要另買轉接幫gen1差電
之前啲youtuber又吹到話support
有方法可以連到,唔係physical連唔到,只係software block左
屌,空歡喜
想知macbook pro 14同16吋有冇機會出M2 pro/max
想買M1 max但唔知等唔等好,好驚轉個頭出新
係咪一般等到11月都唔出就應該唔會出新架喇?
應該而家 要去到三月
下星期出,99%
絕對等,除非撞到microcenter嗰種六折劈價
希望會出
同樣 27 , 5k 解像度高少少, 不過最大問題用開鏡面, 市場上鏡面既mon 都唔掂, 大部份都係主力做霧面, 另外自動感光, keyboard 校光度, 內置個speaker 以內置係頂級等等, 主因都係用開 imac 27
你慣晒嗰堆功能的話,咁Studio Display係為你而設的,基本上係iMac抆走部Mac姐
consider yourself lucky
sad but true, 返唔到轉頭, 由其鏡面 (無反光問題)
希望真係出傳聞24號唔知真定假
接受到42寸就買LG C2電視啦
屌打市面上所有mon
42 太大啦, ppi 都唔高, 玩到咁不如雙 27 仲好
部新嘅入門版iPad,係咪終於換咗全貼合玻璃
無,仲有gap
完全唔明加價個自信由邊度嚟
突然覺得M2 MBA加價都唔算大咬,起碼佢交足料
希望出新MacBook pro too
佢搏有一堆人唔理,入到去士多是但執一部新又轉咗樣嘅就算
噉都幾呃錢,仲用緊1st Gen Apple Pencil都已經夠衰,個mon又唔係全貼合
師兄有無揀埋nano text? 我見官網話陽光底下用戶先要買
apple tv 買左一星期出新
唔會, 我間房d 燈好自由, 唔怕反射, 本身 imac 27 用左 6 7 年都無問題 , 而且我睇過 nano 係好過同清過出面d 霧面 mon , 但都係唔夠鏡面正
14 日內應該可以換 , 如果同 apple 買
其實唔係因為整體加價,M2 Air最少平400-800
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞