[Mac撚] 用家/買機集中討論(89) event唔會有Mac啦呀嗎

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
起身已收到
Mac studio 風扇由底部吸風,好易積塵
升高佢啊試吓
今晚出
你去二手區睇吓有冇人接手就知啦
上post有ching話美國best buy mbp 14 base 做緊1599。。。

知唔知要點先買到?普通香港卡/paypal應該唔得。仲有集運都唔ship... 有冇人試過成功喺美國任何website買到mac產品?定一定要搵啲轉幫人喺美國買野嘅公司?
無用,要加3M嗰類filter,或者放入櫃遠離多塵空間
我放我嗰隻入network cabinet
我自己覺得雙port嗰隻有價值,因為佢GaN同埋抆野唔會重連
而67W單port嗰隻唔係GaN又大又重,唔係咁特別,你可以出去求其買一隻差唔多
咁我都同意Apple隻67W係好野嚟
只係買Air時同35W雙port二揀一我會傾向揀35W,因為上面堆原因同埋Air真係用唔著咁快叉
我最後都係揀左雙插

其實iPhone 插mac 差電會用舊電定係直接用dock 電
插落Mac會根據有無插火牛而決定
插無火牛嘅type-C hub會 = 插Mac
插有火牛嘅type-C / TB dock會由dock火牛拎電
M2 MBA轉左準備出貨中兩日了幾時真出貨
巴打們
想問下 safari 同iphone 有無邊隻adblock好用?
Shit 已經無貨了
應該已經決定左買M1 MBA了,
想問邊隻齊port adaptor 最好 / 最穩陣?
唔想要有線個種
有冇人sidecar用兩分鐘就開始lag, 最後斷埋線,成日都係
屋企有良好網絡
用macbook pro 14 + ipad pro 2020
想問如果要用parallels Desktop係咪仲要另外俾錢買windows
一時時 多數冇事但係可能20%時間會咁
插線就好順
抆野同插野其他port唔會斷一斷電重連係要睇邊個spec先知?想買尿袋
第一次轉會用mac
想知pro機長插火牛 會唔會好傷電?
成日聽人講話唔好fully charged 咁應該點樣先可以錫住舊電用
窮學生 想錫住部機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞