[Mac撚] 用家/買機集中討論(89) event唔會有Mac啦呀嗎

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
你響呢個post問Studio Display
一係無人覆你,一係會叫你唔好買
理論上舊底space grey嗰部Intel mini個定位係高過M1 M2 mini的,個機殼suppose係可以負荷到65W TDP,而M1/2只係20W peak咁上下
響呢個角度睇,Studio俾人砌Max 同Ultra去揀個定位係有sense的,個機殼散熱預俾Ultra,而Max係用唔盡不過offer埋俾唔需要Ultra咁勁嘅用家,可以拉大個市場
如果mini用同一個邏輯的話,佢下一代唔改機殼TDP潛力,俾晒M2 / M2 Pro人去config其本上只係同Studio一樣做法
咁變咗揀底配Studio個理由會少咗,因為M2 Pro對好多人都幾夠做,而且應該有32GB RAM上限或更多,咁Studio offer嘅就只有I/O、TB4 buses、原生10GbE (mini都可以BTO anyway)、非常充裕散熱等等,不過部機厚好多
想問下 docking有冇咩介紹?
都係belkin?
啲人都係咁諗去執MBA M1
結果
🤓今朝未瞓醒,仲以為出咗新Mac叫我買,睇清先見係買5件減。

難怪2星期前叫我hold多hold
結果M2 mini淨係 replace intel 個位
同air一樣m1繼續賣唔減價
咁咪唔買無差 依家部舊pc 唯一唔滿意係睇唔到4k60啫,其他都做到
諗死佢都唔會減比你
暫時都係傾向m2 Air
你個spec 夠唔夠用?同埋藍精靈話Air 用五六個鐘用熱
因為急用所以未必等
有乜興趣換了 繼續袋底m1 air 算鳩數
我都係,八點響床彈email心諗竟然新出都未公開就第一時間通知我咁VIP
再訓醒少少先搞清楚咩事
終於更新
Ipad pro m2
其他唔知係咪一齊出
期待今晚就出m2 macbook pro
等緊 x 2
等緊 x 3
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞