[Mac撚] 用家/買機集中討論(89) event唔會有Mac啦呀嗎

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
播咩片都會咁
現在,受 AppleCare+ 服務計劃保障的裝置,可在服務計劃有效期間享有無限次意外損壞的保養服務,而不再是每 12 個月只可享用兩次意外損壞保養服務。每次保養服務須收取適用的維修費。
最後我係做晒功課既情況之下,
係 m1/8/256 or m1/16/256 or m2/8/256 之間,
揀左 m1/16gb ﹐明明知道8 gb ram 應該夠我用, 但都後都加左ram﹐希望唔會後悔。
 巴打小弟等左 mac mini 好耐想問下係咪唔會出 mac mini 新板
加ram可以點後悔…少少錢
幾時出MAC MINI M2 版架,M1都出左兩年機,唔想買過期野
幾時出m2 pro呀
收到新機,有咩位要check?
睇下十月有無發佈會
Bts有AirPods pro2
屌早知尋晚先買
仲要平咗tim,屌
如果同一個人用兩張唔同學校嘅學生證用bts買MacBook 拎唔拎到兩個AirPods?
啱啱換咗個新linksys router
有咩方法可以check到
macbook <—> windows hdd
嘅wifi file transfer speed?

因為例如係mac過file去pc hdd
只係有時間顯示 但無mbps可以睇
求教 thank you
-
用緊linksys mx5500 AX wifi
windows HDD係 sata 7200rpm
macbook pro 16 M1
Cls,訂個時話19/9-26/9到貨
依家話13號可能已經送到,快撚左勁多
Same
我都想等m2 pro 14
Ching 訂咩機同spec
想問埋bts 係咪airpods &機一齊送過嚟
512+16,星光色,分開送
如果想買部15inch portable monitor駁iMac 24,作為second monitor用,大家有乜推介?呢部有Intehill 15.6 Inch QLED 1080P Portable Monitor non-touch HS156PEB好似幾好

https://www.price.com.hk/product.php?p=464523
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞