[Mac撚] 用家/買機集中討論(89) event唔會有Mac啦呀嗎

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=OY6ZmNYcJNY
暫時試過嘅最多只係用16" M1 Max 32核
同埋要響Ventura度行先開到晒d加速
(我估用Ultra先可以4k60p?)
效果幾好
ARM都有3A大作啦
13年MacBook Air頂配終於退下火線,由M2 Air袋底接力,今日等送貨
等足成個月,仲係無消息幾時有新mbp...
見幾條片都用緊basemodel m1或者m1pro玩
對第一隻原生上applesilicon嘅3a作品黎講可以行到40-60fps應該算唔錯?
等睇上埋新macOS用晒啲加速然後畫質較到最高可以有咩效果
我好有衝動即刻落去買部機用
同你一樣呀 我部機已用左6-7年
11月冇就今年冇啦唔出趕唔切 thanksgiving
呢間廠成日出咁多炒冷飯遊戲,唔該將多啲冷飯擺喺Mac機度

嗰兩隻街機合集,覺得佢遲早又會整個Mac機版
就算而家呢一刻有消息,都冇咁快買得到

尤其係上面見到有啲人話11月中就要走嘅嗰啲就真係唔好等
IStat Menu 更新完 M2 Air sensor 終於正常返
其實我想佢出Remake 1同2,個人唔太鍾意FPS嘅bio
另外之所以VIII會出俾macOS,似乎係鋪路俾VR版本俾第時Apple AR/VR glass做selling point
我都啱啱收到部studio, 過緊料
啱啱都收到部機更新完12.6.1,一樣過緊料
window 買左re8 係咪要mac 再買過先有得玩
noman sky 都係?
Mac Studio 玩bio8 可以5k60只係100w功耗
佢暫時淨係響Mac AppStore賣,Steam mac唔互通
邊度test咗?
條友得文字

暫時見到m1 ultra 4k120都得
唔知點解無人響14” 16”度用內置mon去用VRR測高過60p
anyway等多一兩日會有多d測試
(我本身仲諗住自己都買埋嚟試,都係慳番三舊水)
開唔到raytracing,應該會有新機支持raytracing
https://www.youtube.com/watch?v=5Wflsd5nqzo&t=304s
呢條片好似有刻意試唔同option帶黎嘅影響 雖然唔係好明做緊咩
btw右上角個表係咪game內置功能 見有啲片有 有啲片冇
fps右邊括住嘅係咩?同埋下面pre又係咩黎
利申冇乜點用pc打過機 求教
請問有冇人 iphone screen mirroring 去macbook會室下室下iphone係ios16.1 macbook係ventura(唔知有冇串錯,總之最新個版本)
咦好似係個app嘅問題怪物彈珠會狂窒但yt睇串好似冇事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞