[Mac撚] 用家/買機集中討論(89) event唔會有Mac啦呀嗎

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
一向都係咁,打字快既人好易會㩒到,所以個設計係Cap lock要係㩒耐DD至著
你兩樣要求都 mba 256 + 8 夠做有突

慳返 upgrade 啲錢夠你第日 trade in 買新仲好

Up 完佢都只係 m2 底, 係到時都係身痕會換

有要求既不如入 mbp 14 好過上 512+16
我都知256 + 8 都夠用
但係唔想用2/3年又換機 近幾年買d 低spec window 機 都係用左2年就開始出現各樣問題 又要諗換 好煩
與其2-3年就要考慮換 不如一開始就買部好d 用返5-7年
我本身就係單純想上512+16就算 但係爬完post 見翻新mbp14好似仲抵
我個人就唔傾向諗咁多未來, 講句唔好聽, 你今次 up 好曬, 但唔好彩 3 年之後壞機(已經假設有 applecare) , apple 個repair cost 你知我知不如買新機

512 + 16 個 upgrade cost 唔平 , 用唔著就唔好諗咁多未來, 不如真買 mbp14 ,好過硬比錢買d 用唔著既野 , mba 你第日賣出去人地都當你 256 + 8 咁開價姐, 唔高得幾多
輕同型真係好岩商務用
14寸厚同重勁多
除非你當desktop用
買隻eizo cs 都好抵玩
你個case等pro2其實真係難
佢啲機又唔係一出就即刻有..
上年m1好似10月訂機12月先收到
要型文書 m2 256 + 8 夠做有突

幾年後 mba 轉 look 換機唔駛心痛又走在時代尖端
部m2 mon已經有暗花
同keyboard已經有甩漆
雖然帶緊套,都係hea用算
同你一樣 好想即買算數
我部ipad pro 11” 連外置keyboard
Mbp 14” M1 MAX
2015 Mbp 13”
想買多部macbook air 應該係M1定M2性價比好啲?
https://twitter.com/tim_cook/status/1583611621217226752
gay cook劇透m3 mac mini都無new design
部 mini 似舊果部intel 機
M1 air 袋底
上個星期買咗mba M2 ,諗緊買唔買apple care
唔熟等其他巴打答 另外一個 solution 係買條type c to dp , macbook同 hdmi 都幾多8字唔夾情況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞