[Mac撚] 用家/買機集中討論(89) event唔會有Mac啦呀嗎

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
問得依句就袋底啦有效能要求一早揀好
想問32gpu會唔會差好遠
你又唔講你用來做乜 點知你攞咩嚟比

你咁問得最低配其實都啱你用
Thanks
要問即係對你嚟講唔重要啦
新手想問macbook gpu 一樣勁
雖然定價貴, 但多人買, 點解mac os 少遊戲玩?
只係散熱問題? 風扇?
有冇人用mac mini satechi hub 好似幾正有得加隻ssd落去
MACOS市佔同WINDOW無得比
你係寫GAME 如果其中一個平台回收唔到成本 你仲會唔會幫佢寫?
幾正 香港有得買嗎?
好似冇,要amazon
想問多句
Mac mini 配LG27UP650有冇問題
唔該
想問有工程撚有冇autocad既替代app推介
想放咗部MacBook pro 16吋 m1 pro
點解?
買返嚟冇咩點用
用ipad多
想買MacBook air m2 16 512
有無需要update 10 cores gpu
上網睇好似食電左同會熱過8cores
係咪唔值得升
想back to school 買返M1 Air 8GB Ram 512 SSD
Apple 係咪唔收Gift card ?
出邊啲reseller 有冇邊間仲有8GB 512
MacBook Air fn 先係轉輸入法
我個部 caps lock係轉輸入法
我M2 16/512
開著幾個chrome tab with adblocks已經去到9gb/16ram
Cpu大概3%
Ram其實係咪用返某一個百分比而唔係absolute value
Mac機用落先發覺比想像中正,駁條Type-c to DP線去個4K Mon睇文件原來可以清到阿媽都唔認得
喺床用iPhone或者iPad睇Youtube直接Airplay射落個Mon度就得,唔洗好似以前用Windows咁要起身撳下一套播
真係用落同做哂research先知蘋果個生態圈可以咁堅揪,唯一垃圾嘅係內置個video player - QuickTime Player
一開條片睇先自己撳space先識播,又冇得<>跳播5秒,虧到呢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞