[Mac撚] 用家/買機集中討論(89) event唔會有Mac啦呀嗎

1001 回覆
4 Like 6 Dislike
希望今星期有新mbp, 始終想駁兩隻芒需求
3nm 既話應該衝16"
你嗰堆野TB3嗰一代dock已經做到
TB4 dock暫時個賣點係佢「TB4 hubbing」個功能
一隻dock再出最多四個TB4分支,每一棵樹狀都係獨立運作
以前TB1/2/3做唔到咁樣,最多daisy chain一條碌竹咁樣
要 search 返 apple silcon aka arm mumu 模擬器用唔用到
Android studio 我就知有 support 🤣
係喎,mumu好似唔止M1 M2,之前響intel都行唔到(好似係)
有無人部m2 mba d 電倒水咁倒, 連續2 日返到屋企開機都無曬電, 之前用18mbp 都未試過會drop to zero
咦 好似真係m1 m2 唔得 但intel 實測行到 咁可能用android studio 我都係用嚟run apk 啫
睇完呢條介紹 stage manager既片會唔會好啲?

https://youtu.be/dbndfDB6EEA
多謝坦巴share
但唔係IT人唔太明詳細
不過都係買TS3+ 較穩定同抵屌 已經值回票價
你check battery睇到咩程式食電?
但唔等埋m2又好似有啲on9…
有冇人唔識用以前個分類
我自己覺得新個分類似番iOS 易搵少少
但同意右手邊個ux ui唔撚店
舊嗰個的確對新手可能會幾難搵野,佢有唔少野係收埋響一d唔太有sense嘅位或者擺好深,例如要轉輸入法
新呢個似唔似iOS都好,起碼佢係將d類別分番好少少,將大部分野都抽上去最頂唔需要你再入
我用咗一兩日已經覺得新呢個好過以前;不過暫時仲有唔少settings係以前有衣家無咗,要等佢慢慢加番
做乜撚新os用safari同chrome都睇唔到disney+
蘋果refub 部studio 10%off 好似好吸引
定係等部m2 pro mini?
睇你需要唔需要32GB RAM,額外ports,同10GbE
呢d野響新mini度BTO加會開始接近refurb Studio皮四個位
同埋當然mini薄成倍
因為諗埋呢d point, 再加埋唔知會唔會有m2 pro mini, 就算有,都會係m2 pro 對 m1 max, 其實個價真係m1 max 抵玩d

所以單已落
正價皮六我都覺得抵啦
另外M2 mini應該出先,M2 Pro要再下一水
d rumours 都開始唔firm m2 pro, 所以博唔過
都唔止近 隨時過埋
9999 +2700 ram+ 1500ssd + 675 10gb port
14874 仲要係assume 底價冇升
底隨時加多100美
生化危機8 Mac版出
仲未見到到有人試
透有咁快出M2 pro
跟返一年半節奏咪幾好
下年5、6月有機會出
咁岩又bts
Caldigit built quality 真係好好
又話今個禮拜有m2 mac mini
部mbp m1max買咗無耐
megsafe 突然叉唔到電 有冇巴打識搞
呢啲直接去士多問啦
又唔知係線定係你個Port嘅問題
大把線俾你試
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞