[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(15)暨交流區

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
readmoo機都幾渣,好似好脆弱咁
join左佢fb個group好多人都有類似問題,完全唔跌得
我果部係過左保養一日就壞
成部機hang左郁唔到,拎去整仲要俾運費佢寄返台灣搞
同埋正常開書、轉chapter都好慢

kobo無用過就唔知了
但readmoo個community幾好,我都好鍾意係佢個書城買書
Kobo sage都好似容易出事
不過kindle 真係好勁
我差唔多日日游泳池桑拿steam room
玩咗成年都冇事
唔怪得,我又冇驚佢會執嘅問題
不過我平時都冇咁好心機down落嚟整理
Readmoo用落係方便啲,kobo連喺個網都睇唔到
有時返工想用電腦睇都唔得
暫時唔覺 我都幾多書冇得買 都搵開心版 但會轉返kepub先
Epub / mobi 都無問題
z-library
Kindle正常真係唔識壞咁
我第一部paperwhite用左4年幾完全冇事
之後換左oasis用左一陣就轉左去kobo(貪佢買繁體輕小說方便太多)
放左係度成年幾再開番都完全冇事

Kobo 我就用過clara hd, libra2, sage

Kindle就硬件上優勝(耐用度,電量,design),好鐘意佢oasis, paperwhite個mon都做到無縫,但kobo要sage先係,而sage QC又麻麻地,好多巴打都話易壞

Kobo個介面同eshop就真心又靚又好用,尤其係睇得多中文書

有咁多部,我用得最多反而係最平既clara hd貪佢又細又輕身,好似睇緊日本文庫咁
Kindle 我成日做埋啲奇奇怪怪都冇問題
Sage 反而而家開始唔順手
有啲功能冇想像中咁好
例如drop box 本身個容量勁細
要俾錢買box 同埋一sync 就倒水 我up兩個細pdf 講緊total 1mb就唔見咗10%電
想請問下如果大過50mb嘅mobi file可以點send to kindle?
之前美馬做80幾蚊美金 後悔冇買了
有冇人有呢個問題 平時出現無規律 前幾日完全無 今日遇咗好幾次
Sorry打漏咗 最近有呢個問題都係普通地睇pocket download落嚟小說時出現 唔係諗住喺部機上網先會有
黎緊 KOBO 做 71 折
之前係咪有人等clara,新機來了:
唔該哂下次再試
https://www.instagram.com/p/Ch86z-Vv0sJ/?igshid=MDJmNzVkMjY=
$1200送$250書券
但冇講係邊度訂
港幣是吧…

1200 6"機?點解唔買舊 Kindle 6"?
好似平好多喎。

比多少少上 6.8" Kindle 仲開心。
送嘅書卷係廢 唔好中伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞