[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(15)暨交流區

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
讀墨幾時轉左可以拉書檔出黎?
記錯咗 唔好意思
但就要用番普通pad果d反光mon睇?
係,所以你自己決定雖然我就覺得睇過電子書就會上癮,不過每個人習慣唔同,你要睇自己會點
講到底都係錢嘅問題, ipad同ereader唔係替代品關係
你有budget, 淨係想睇一本書而買都係你自由
本身見kindle幾百蚊都諗住試下冇壞
但mooink好貴定其實仲有冇其他網有得download?有d大陸網有翻版電子書或者簡體版?可以放入kindle?
我就咁google search本中文書名暫時淨係出左readmoo share個網有,唔知係我唔識search定點
去kindle或者kobo個網search下?
如果有既唔想壞眼可以考慮買埋部e link
呢兩個部機都唔係好貴
其實想買好耐,但又驚自己用唔慣又浪費咗
有睇開書?去開邊個store買
我覺得唔係好複雜
你哋通常咩時候睇書
成日收工放假都的唔起心肝睇書
利申 通常返工得閒嗰陣睇,扮吓文青
其實啲機嘅二手價都唔差
因為啲機除咗Kindle長期都唔做discount
如果你買完唔鐘意都可以賣返出去
不過我識睇書嘅人都用過返唔到轉頭
最易入口咪啲故事性強嘅小說
等等先... readmoo share有唔等於readmoo有...
readmoo share只係一個整合書訊平台,佢可以seaech到啲冇電子書嘅書分享資訊。

你應該去readmoo個網就咁search下有冇,因為就咁聽你講你想睇嗰啲書都一段時日,其實可能冇電子書賣,只係readmoo share有佢嘅資料唔代表readmoo有賣緊(因為如果你google應該都會有就咁readmoo網個result?)。
多謝你提點,係readmoo search過冇
我以為readmoo share好似個論壇咁,有人會share出黎,有都得添,真係唔熟
佢又要我登入先睇到details, 以為個網有就係有
呢兩個網搵過冇
之前試過係唔同嘅app度買電子書
博客來 readmoo taaze
又有係Hyread借電子書
但係電話睇有時都幾唔方便
搭車睇又驚壞眼

覺得readmoo多中文書啱睇啲
但部機都唔平,啲書都唔係特別平
kobo好似平啲 同埋會有特價書
咁睇下二手機咩價位先
都可以一試

不過翻頁係咪預咗會load得慢啲?
我通常都係番工放工坐車睇
有時係屋企都會睇下 最多睇半個至一個鐘
唔知點解人大左,反而難好似讀書時期咁可以坐定定睇成日
自從禁多左電話 專注力差左好多

用左咁多年電子書,都係睇小說多,睇故事先投入到
9成書都係日本偵探小說都輕小說
kindle International Version是可以直運香港的,而且享有國際保養
kindle basic我唔見有International Version
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞