[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(15)暨交流區

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
應該講, 用kindle手機/平板app咪得, 點解要買多部ereader
你出翻去啦
屌 柒咗 誤會咗你意思
對唔住 講錯嘢
我回應緊佢上面用ipad睇仲好
唔好意思 覆咗之後即刻發現咗
有兩部 kindle paperwhite 放 ;)
tg: jtproact
睇Programming書都係iPad
要連續睇大段嘢,又無Syntax Highlight
eReader黑白好難睇
官方個Epub Conversion都仲係好多Bug
成日出怪獸字
Oasis大唔大機會再新出model
如果年底出oasis可以唔考慮直接升級
試用過paperwhite
Kobo clara
Kobo libra2
Kobo sage

最好揸手真係oasis
kobo Clara hd 新用家 發覺平時無必要時熄wifi 電好用好多 續航好咗幾倍 應該所有e-reader都係
Sage d QC好似麻麻地
我冇用一排都差唔到電開唔到
搞左一輪先開得番
但個制又成日冇反應
同iphone加返touch id一樣
每年都會傳一次
好想佢出
我舊年見出新pw 諗住等oasis 點知唔出 先轉sage 但qc同kindle比 真係有隔離
佢會出既話 何必要搞到pw同oasis個spec咁重疊...
如果佢今年出oasis就應該會再upgrade唔少野既
不過其實都已經好完美
以oasis個銷量同價位好可能好似voyage咁絕跡
個人黎講唔計價值,oasis真係最好個部
+1
得部oasis仲用緊micro-usb
想問你哋kobo機是咪都官網買?
見官網sold out晒
入門級想買部clara撚吓
未用過oasis,不過都幾好奇點解人人咁推崇呢部係最好用既ereader
佢望落好大部,用埋套既話更大部。
呢一點令我覺得paperwhite岩我多啲
但睇完yt啲片發現呢部2019年既oasis 3反應速度係追得上2021年既paperwhite 5, 果然係高階機
kobo qc 係咪真係咁大鑊
有啲想買saga 但怕咁快收皮
同paperwhite比係大既
但佢真係好好揸手
等下,聽講6吋就出新機(maybe clara2)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞