[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(15)暨交流區

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
近排買左部kobo
知道同kindle一樣都係同時只可以login一個acc
想請問一下如果我個kobo acc偽香港地區開,又買過書
係咪設定轉地區去台灣就可以利用到台灣既discount同埋本身係香港買既書都智keep到?

另外用第個email開左日本kobo account
買左既書除左經adobe個電腦software轉入去之外,用calibre裝左mod都破解唔到個license
可以請教一下大家點樣處理呢🙏🏻🙏🏻
kindle 轉區好似keep唔到 我之前都兩個acc用 一轉就冇晒
係呀
所以想知道kobo呢邊係咩情況
kobo可以,日本以外的地區(例如香港、台灣)只需要係帳單資訊嗰度改地區就可以轉store,該acc原本買咗的書會繼續係度。

如果你有第二個acc係日本kobo(假設叫B)
你可以係A(台灣acc)的設定頁選「連結日本樂天」連結B帳號,連結完成之後再解除連結(否則A的貨幣會被鎖定為日元),正常嚟講B的書就會轉移到A裡面。你可以試下得唔得,唔sure個方法係咪永遠有效,但我以前係咁將啲書轉移。
是的
Kobo Clara 用咗幾日 好用
用嚟睇saved落pocket嘅網絡小說
今日有嘗試直接開link喺網睇 雖然都知會好慢
但試咗幾次都會重開 畫面變暗去三點畫面再變正常但出返去homepage
唔知係connectivity/link/真係上網lag都出問題/定係pocket article 內開嘅問題 但有冇人知解決方法
等陣換下Wi-Fi 再試吓
買左Kindle Paperwhite 第一次用電子書 試下效果點先
宜家已 support, 但成功率一半半
你講緊邊部?
不過用tablet嘅反應速度黎比ereader係多鳩餘
https://www.youtube.com/watch?v=B9SugjL7ISQ
冇libra, 不過睇review唔覺有特別慢
殘影問題正常可以set refresh頻率解決
kobo無電自己reset左
中文字典都唔見埋唔知點搞
原來再更新就得自膠
唔該巴打
另外想問一下有冇破解DRM書既經驗
我係calibre裝晒mod都破解唔到

上星期部sage壞左 話我爆mon 琴日換返部新既俾我 重要唔洗錢 真好
上淘寶買左個可保護埋四邊防跌既case 代替個原裝垃圾case
佢咁覆你係可以免費換部新既比你
等email,拎返單同盒同叉電線去換就得

利申換過
真心估唔到爆mon可免費換 心情大好😁
用緊kobo forma
想知有無方法可以sync啲筆記/間線上網
有時想用電話快睇翻自己間左既quotes
"Kobo Exporter: 匯出 Kobo 電子書的書籍清單與註記資料 (劃線與筆記) | Vixual" http://www.vixual.net/blog/archives/117

搵到了 係無既
有冇人識換 kindle wallpaper? 啲廣告好柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞