[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(15)暨交流區

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
Push

週年慶特價好平,忍唔住買左一套
我啱啱都開始睇權力遊戲小說版
不過kobo sage續航續航同kindle os3比好,體感差左好幾倍,睇幾個鐘書就冇電…
翻版漫畫?mox.moe 下載的ePub?
呢套都唔知完唔完到
你可以喺kobo 買完用calibre 轉檔入返落kindle
睇你覺得咁做煩唔煩
kindle 手感正,所以我都係買ppw 2019再喺kobo 買書
我直運到喎
請教下係咩方法
外國係咪用唔到香港同台灣區Kobo買書?
用埋VPN埋單嗰陣都係當地貨幣。。
自己轉區,換地址就得
唔關ip事
正常!
sage 電池量比libra2 仲要細,
主打筆記+閱讀器, 用電又多咗。

上年推出又撞正晶片短缺,
可能被迫揀支那cpu,揀中倒水電怪(Reddit 有reviews!)
新設計按鈕有時觸不良咁

update 最新firmware’ Wi-Fi盡量不要成日開
關咗自動同步(呢步最重要!kobo all model 🤪)
省電設定按自可喜好去搞
可跨國、跨區買,是但改地址就得
不過有人提醒(不要同一日在不同地區買)

香港區:有事都係同台灣CS 聯絡!
收港幣,但簽賬地點計US,以台版漫畫小說翻譯書為例,兌換率並唔差
盡量香港區買,有限區既書先走去台灣區買;冇人幫襯香港,冇市場(今年周年慶先有優惠碼畀香港人😭),日後都唔當香港係一回事⋯⋯
但係我Kobo帳單地址嗰到轉唔到國家/地區嘅…
本身用email login?
用FB/google /其他區書店登入?
香港區就係唔當一回事先咩特價都冇。。。
部Kobo做乜鳩。。
新買幾日,無啦啦充極電都係1%
想問你地唔用kindle嗰陣係sleep mode (會出special offer ad)定係長按個制screen off?
我驚成日大力按個制會整壞個制
正常都係長用sleep mode
唔洗screen off架
我部paperwhite之前用左4年幾都未熄過機,電量都冇感覺少過
多謝解答
Sleep mode個畫面仲係有d廣告
所以對我呢個kindle新手黎講有d唔慣
你人係香港可以搵返Amazon cancel個廣告呀
就算去廣告都會顯示書封或者待機插圖
你當好似真書咁,cum埋都有個封面係度就得
呢個係e-ink既特別之處
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞