[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(15)暨交流區

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
Kobo nia 有無必要等雙11 blackfriday 見都已經幾平
想賣kindle paperwhite 5,600蚊有無人要?
新淨到幾乎無點用過,有盒
連埋個套同未痴既芒貼比埋你。
感謝師兄!!! 咁好吸引,搞到我又想買sage
就黎失去理智想雙機流sage + kindle scribe
等埋scribe再決定
之前sage上個月左右有啲人講有唔少問題
追下呢個post都有講
最新有無更新更正返就唔知了
好,我追下post先

希望black Friday 買kindle scribe有discount 啦
我有興趣
@Horusony
用 kobo forma 近2年心得,呢啲機最好買部大啲嘅mon 除非你諗住唔睇圖,我8吋有時都覺得細
我用sage 睇多字漫畫真係唔掂 諗緊買唔買多部elipsa 睇漫畫好 kindle scribe都好吸引 但冇行貨 有咩事都煩 上次sage爆mon 佢都換新俾我
漫畫我直接用ipad 開kobo app 睇,尤其有彩頁果啲
我download左 掉入ipad睇 但唔full screen…..
我睇純文字所以鍾意clara hd, paperwhite呢啲
細細部拎岀街好方便 就咁放褲袋都得

真係百貨應百客
細機睇字
大機睇漫畫
我而家睇開PDF都係兩部
細嘅有陣時方面床上交通工具上睇
大個部枱面坐定定先攞出嚟用
同so far我未搵到一部reader同筆記都好用嘅機
有無人知點解我用amazon cn嘅帳號login Kindle App (iOS) 會卡咗係kindle home page 到不斷咁loading 無反應
之後舊iPad login 過cn 帳號,但換咗新機之後login 唔返,其他amazon jp嘅account 就login 到
求救,有好多書買咗未睇晒
你試下換個中國亞馬遜既app
唔該晒你先,琴晚搞咗好耐終於入得返,分享返比有機會遇到同樣問題嘅巴絲
我呢個case 係有少少特別,不論係amazon.com 定係amazon.cn 都係用同一account 但唔同password,以往好多巴絲都有提過唔同password 的話amazon 會自動判定係us 定cn,但我係不幸地App 版係辨認唔到,但可能kindle 用家係無影響
iOS 版Kindle 之下,係無任何方法決定改去us, jp, cn 或其他,del app 再裝、轉china Apple Store 再裝、將app設定改做中文介面都一樣係唔wrok
爬咗好多文試過一個方法係work 返嘅只有係將iOS 成部設備嘅region 改去mainland china 先解決到,希望會幫到其他人
x3
好同意,係會上癮.....
本身有博閱likebook, fujitsu qauderno, boox mira
岩岩再用10年前部kindle touch trade-in 訂埋scribe....
請問巴打可以分享下點寄嗎?
我有部 Oasis 一代想 trade in。
明白。
咁巴打用乜公司寄?大約幾耐寄到美國?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞