[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(15)暨交流區

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
豐擇好似比多幾百 有個兩年保 壞左 好似可以換新

不過電子書好少壞
易爆mon 我部sage無啦啦壞mon 好彩代理換俾我
kindle冇行 如果唔差太多 我會去豐澤當保險 起碼唔怕大樹
之前部kindle 粗用都冇事 係唔小心整唔見左

嚟緊可能入返部scribe
Kindle pw唔好同sage 比
Sage 耐用係差不少
Mon 一開始sharp d但sage易花同碎好多
係囉 之前無啦啦爆mon 本來想買部elipsa睇漫畫
但諗諗下 等豐澤有scribe 先買
買kindle pw 5 定 kobo libra 2 好?
Kobo因為想要2粒制 中文書多d, 但好似易hand同埋lag

Kindle因為好似耐用d,可以kobo買完書入落去,仲有send to kindle唔洗插線入書,但就無2粒制
發現Kindle睇lecture slides都唔錯
pw5嘅優勢係個轉頁動畫,少殘影,核電,漫畫有得較contrast。
其他libra2屌打。
等多陣睇下Oasis係咪出新
兩粒制真係冇得輸
最近想入一部 kobo clara 2e嚟出街用
但因為自己有潔癖問題 出完街就會用酒精/滴露消毒紙抹mon
想問會唔會大機會整壞個mon 定買mon貼 但唔太見邊到有賣
放心用酒精抹~
From kobo official
https://www.facebook.com/KoboTWN/posts/2734297296851977/
我部sage都日日用酒精紙巾抹
唔該哂大家 咁可以聽日準備入手
我都係日日抹 sage之前用佢
10.2"
300ppi
kindle OS
仆街原來講緊kobo
今日出scribe
原來kindle oasis disable sleep mode個功能取消咗
今日睇一頁多過10分鐘先知
以前已經on9,一係強制10分鐘,一係就完全disable
而家仲要取消埋唔比你disable
今年9月出咗scribe 應該唔會出oasis
左諗右諗,最後都係好想買,但新oasis 都唔知幾時出/會唔會出
Cyber Monday 冇買到,好後悔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞