[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(15)暨交流區

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
買咗 Clara 2E
本身最期待就係個 overdrive
點知唔得, syn 唔到

搵國際版客服淨係叫我 log in out hard reset soft reset
屌佢啦我搵佢之前全部試過晒

之後再搵台灣客服
叫我 devmode 拎 log file
同埋教我插電腦用 ADE 先
其實都係唔得
不過我插得電腦嘅,就直接 Calibre 咗本書算數
而家睇客服幾時覆
好,我聽日試下
買左Kindle paperwhite5 本身係用send to kindle入書 但檔案大就想用usb 發覺download左epub入落documents--》downloads-- items 01 但Kindle搵唔返本書 有冇師兄幫到我
已解決 我用calibre將epub檔轉成azw3就可以睇
邊部
想請教下kindle個字典有無發音
kindle冇喇叭
柒左添
考慮緊kindle pw5 同kobo libra 2
Libra好揸手d,但係pw5平d仲要全平面無坑

基本上只睇中文書,但係kindle操作上真係順好多
如果你對於自己入書係無問題,我覺得kindle一定無得輸
如果唔係,買返kobo算啦,唔駛搞咁多野
我部kobo Libra 2唔知點解熄mon之後個Mon顯示嗰本書唔係宜家睇緊本書,有冇ching知點搞
早幾日部機冇電之後開翻就變咗做咁
而家美版kindle唔送香港
有個網站叫好讀, 唔知有無你要既書,可以下載個文件檔 Prc Send 去Kindle 個Email。咁智能電話又睇到 Kindle 又睇到
我部Libra 2 都有少少bug
間唔中會成部hang 左要強制熄機先得
諗緊好冇去送維修
有冇人用過Hyread買書,有冇辦法將Hyread d書DL落去KINDLE度睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞