[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(15)暨交流區

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
如果想買 覺得最好平時買開書個網 同部機係同一間
例如你講有e reader既kobo readmoo
PC買完 Wi-Fi同步e lnk就有買左既書
省卻入檔轉檔等等多重步驟
至於kindle kobo機我覺得都唔算好難用 應該唔會用唔慣
諗買kobo定readmoo好
諗咗好耐
我覺得amazon唔想再出貴價機
同iphone mini一樣無乜人買索性繼續賣舊款算
出街見親人用都係paperwhite/kindle basic
我都用緊
不過load得冇oasis咁快,呢點差少少
有時禁完個掣 load2秒先去到下一頁
2部機對你嚟講分別有咩係吸引過另一部而要諗?
Oasis肯出機未出嘅可能喺kobo買完中文書再dedrm放過去
我覺得OASIS淨係換usbc都有人買
新手想問吓如果睇漫畫80%繁體書20% 應該買咩好?
我上網睇人介紹之後覺得自己比較適合開送式嘅電子書閱讀器。
暫時睇嚟會用漫畫人,book walker,因為唔知封閉式平台多唔多漫畫

1. Hyread gaze note plus c
2. Boox nova air c
3. Meebook p78 pro
主要想睇吓邊部用得順暢啲
邊間啲書啱睇啲(兩間對我嚟講都好似差唔多)
啲書嘅價錢
同埋部reader價錢爭幾遠
呢堆嘢嚟講除咗機價,其他分別真係不大
你一係落有display嘅門市睇下邊樣啱你手感好過
好 唔該晒ching
見啲舊post有人話金雞有readmoo實物睇
唔知依家仲有無呢

咁你部部都有齊定用開邊部呀?
搭嗲先

岩岩去左time square Fortress, 有哂kobo kindle readmoo sample
巴打可以去玩下
咦 正喎有齊晒
weekend去睇吓先
唔該晒
買左clara 2e暫時開心使用中
係邊買?仲掙扎緊
係凶澤訂 方便去拎
岩岩買左kobo Clara 2E 想請教下香港同台灣書店既轉換要點做,因為送左250蚊書劵我就買左2本書試下。
岩岩想轉去台灣地區搵書同買書佢顯示冇得買🥲想請教下大家平時點解決?
香港書券要香港區用
轉台灣區係帳單地址個國家地區度改
謝謝🙏🏻我見要入地址同埋電話號碼,係咪求其重新入一次用同一張信用卡都比到錢架?
求其入應該ok
我以前揀台灣,打日本地址、香港電話都得
轉完入返卡資料就得
岩岩試左比信用卡公司stop左,要打上去申請
paperwhite 2022會唔會有新版?
我屌 入左PW 2021 發覺睇pdf d圖出唔到 係咪無解決方法?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞