[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(15)暨交流區

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
你試下係calibre edit book 然後㩒 Tools > Fix all HTML - all files
save 完再send 睇吓得唔得
多謝巴打覆返我

我問完之後再搵咗一日就諗到呢個方法

不過都係唔該晒
同埋呢個方法係work嘅
Kindle Scribe 買唔買得過
有冇辦法喺calibre將彩色漫畫轉做黑白
kindle冇乜位
用kindle comic convertor
請問mac機有冇推介 轉一套十零本硬係有d轉唔到 唔明
下一部大家出kindle scribe 定Boox好
Kindle 貪佢穩定
Boox就想試吓長時間玩第三方app
想等oasis 4
Amazon買kindle係咪無得直送香港要集運嗎?
香港買kindle邊度方便
boox=用錢買方便
如果你本身冇咩特別需求,kindle/kobo已經夠用,冇咩理由要買boox
有冇咩特別方便左
其實Boox note taking 裝第三方app好唔好
因為我而家就係比幾個原生app整到好頭痛
呢個post 9成嘅問題都係關於格式, 你用android基本上就免除晒
我自己就所有PDF放cloud, android裝個app就即時同步
我反而note taking唔順手+bug居多
如果可以有齊remarkable 同kobo d功能+少bug就好
remarkable連背光都冇
除非要求好特殊,否則唔會建議買
我已經有
其實佢真係當紙用
我覺得唔可以當e note
有冇加subcription plan
佢有送
之後都會買
好多人都接受唔到買部機返黎, 仲要每個月俾錢去解鎖原本應該有嘅功能
如果部機好平, subcription plan都仲可以當平衡返, 但部機又唔係特別平, 差唔多價錢都買到boox
而且2022年都冇背光, 呢樣真係接受唔到
可能我喺美國
淨係部機兩百幾美金 加埋筆都唔使400
仲平過kobo
Plan我自己當係Apple care咁 kobo而且平時買Dropbox 都要俾錢 而且我而家睇好似比幾蚊就得 我覺得冇咩所謂 至於背光 對我嚟講我都要坐定定唔會喺床上面用 冇背光我冇咩所謂
想知呢類ereader有無得highlight/打字做annotation?
如果可以,咁又有無得 export 返成個 file with annotation?
想知有冇人宜家 用Calibre 個plugin 簡轉繁會HANG機轉唔到?

利申: 試左好多次 Calibre ver6.8.0
冇得直運

豐澤,友和都有kindle賣

再唔係踩落深水埗
唔該晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞