[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(15)暨交流區

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
明白。唔該巴打。😃
sage係會間唔中下一頁無反應
主要睇純文字多,有啲想入多部細啲既方便拎出街
有冇人識點樣係calibre改到每開一段, 打直睇時可以有番個tab位? 就咁用convert to chinese幫我橫轉直左, 但所有字都係貼住個頂好難睇..
最近買咗Kindle PW 11th

已經開始更新咗最新版本,網上download咗同放咗繁體字型入去但點解佢detect唔到新字體?
睇字有時都唔係咁安全,之前買左本日文學習書啲字幾細吓,可能係因為格式問題
想問係唔係所有kindle都用唔到5ghz wifi
z-lib 收咗皮,除咗好讀,仲有冇網推介
5. 另外我會裝思源黑體睇(上網搵個字型,拉入font folder,要更新firmware做最新先有),咁樣啲標點先會置中而唔係側埋一邊
<<<<<
係咪係轉換書本果度改字型定編輯書本? 新手唔係好熟, 好似轉左用思源d標點都係側埋一邊係咪用思源regular?
開唔到機既Kindle都OK?
屌 唔怪得上唔到
8-9月個時有人話sage firmware對應得唔好
但因為唔係個個有問題 同埋佢會update
所以就唔知有無解決到問題
我通常帶oasis出街貪佢唔係好大部
睇純文字慣左用oasis 6-7吋既elnk
圖先會用10吋個啲機
舊既無
Kindle Scribe有但未出
不過佢官網都冇講得好清晰 我係第二啲網睇有
到時出再check check
有無人知其事zlibrary 啲書同kobo 啲書有咩唔同
kobo 買書mb 起計
zlibrary 通常得幾百kb / 細幾mb
支持正版呀你
好似好咗
但我最近都好少用佢支筆
淨係睇書嘅話感覺上少咗問題
年幾大 有老花 愈來愈想買新elipsa睇漫畫 有冇師兄用緊? 會唔會好似sage咁多問題? ipad有 但睇耐隻眼好累 同埋冇full screen
等kindle 10.2"
我嗰部都係
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞