[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(15)暨交流區

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
350蚊買左部二手kindle pw3,對於我呢d習慣用手機煲書既人真係對眼好舒服啊
of coz有再平d既機,但佢呢部touchwood叫keep得幾好,叫試下電子書閱讀器咁
歡迎加入一個新世界
不過我無諗到kindle無繁中介面
利申唔熟eink,而家其實有冇可以滑動下落式閱讀器
多年習慣用手機碌碌咁煲小說,一野轉做kindle實體書咁揭揭好唔習慣
通常會有好勁殘影。但如果一定要轆住睇,可以考慮吓海信eink手機或文石tab 8。
咁就算了,又殘影又支那機真係搞唔掂
而家係被kindle激死中,用calibre入書入kindle後有成100本左右點都無顯示出黎,但電腦睇kindle個documents入面又有齊300本書
殘影係eink mon本身機能限制,就算再技術提升,最多都係令殘影/疾機冇咁嚴重,可見將來都唔會去到平常螢幕咁快
kindle係一部閱讀器,唔係圖書館,睇邊本入邊本,睇完就刪,最多就放十幾廿本,e-ink本身限制就係慢,入太多書,拖慢系統,用搜索功能搵書,仲容易卡住郁唔到就麻煩了
應該係eink 本身個技術
你認真咩?
我嗰kobo有多過100本書有買有download完全冇問題喎
用緊 kindle oasis 2 代 2017, 平時都用calibre 轉kobo 書入去KO 睇既
但近年係kobo 買左150 本書+

所以有啲想入部 kobo 或者10"機睇 懶得再用calibre轉

所以想問Kobo有無人用Kobo Elipsa

本來睇左陣 boox note air 2 plus 但唔係太放心用內地機
美森買Kobo Clara 2E有冇伏?
USD109.99 平過香港買好多
冇伏,全球都有保。
上次部libra2 前光壞,佢直接比部新嘅我。
我都想買
有無人知點先會有kindle price?
本身4usd login 無咗kindle price 變咗10usd
我覺得幾好
Boox我自己覺得冇需要
搭單問kindle有冇全球保?謝謝
有冇人MooInk會轉新機面想放舊機?請留TG
冇,除非買國際版。
等緊oasis 4
起碼下年年尾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞