[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(15)暨交流區

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
咩cloud有無限storage 咁正

btw kobo可以自己裝第三方插件Kobo Cloud https://github.com/fsantini/KoboCloud
一樣可以將cloud嘅書download落部機,但第一次setup都要連電腦
睇咗唔少review
支筆真係無乜用
係大Mon我鍾意
但又重好多
真係要諗諗
唔算特別重
不過都係要雙手拎

純睇嚟講10吋唔上唔落
出街又唔算方便
定點用可以買大d

無翻頁掣同支筆無翻頁功能
都係不足

個mon識轉向
但set死咗landscape/portrait
又係on99

建議software有大更新先再考慮
啲電用得咁快
你光度 wifi 嗰啲乜 setting?
有冇人試過Nia 睇直排中文書?
同埋我見電量好一般?
而家買Oasis 2019 會唔會太遲?

本身有部paperwhite 2013年買但係背面啲膠溶溶地
遲,今年好多機會出新Oasis
而家買Oasis 2019 會唔會太遲?

本身有部paperwhite 2013年買但係背面啲膠溶溶地
遲,今年好機會出新Oasis

typo
想問仲有邊個網可以下載英文書腸睇?? GENLIB 收左檔
感謝🙏
好似大部分都係PDF 檔, 入落部kindle d字會飄下飄下咁
咁買部kindle 2022 頂住檔先定係 Kobo Clara 2E好啲
我最後入左本boox note5

Boox原生個neo Reader 好用過行apps 用kobo reader,攪到我都係傾向export kobo book去epub 再upload 入boox黎睇,因為手上有ipad,早知買低一級當純 reader 算

有無乜書好介紹睇呀
neo reader 比kobo app 有咩好
我有kobo clara hd, 最近買咗boox leaf 2, 但kobo app 體驗麻麻,唔太順
Kindle買咗書
有冇辦法可以export做epub?
不啦 我指係boox 上開 kobo app個介面有啲慢

你用原生kobo devices 係唔同情況架
USD339
我就係呢個意思
boox 入面run個kobo app 掀頁慢過kobo device
巴打,想問吓你Boox tablet 字典有冇好推介?
用app定係自己入?
自己入嘅話有冇resources?
印象先前見到有巴打教apply Brooklyn Public Library
借書證 link 去 Libby 50美金一年
搵極都搵唔返嗰個comment
kindle 住英國用美馬ac定係用英馬ac好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞