[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(15)暨交流區

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
有add過內置字典,但我本身唔會用
有需要我都係用電腦查
kobo app垃圾大家都知
就係想你買佢啲機
所以app啲bug同缺嘅功能十世唔整
如果好似kindle unlimited 咁
得某D書有得任睇的話就唔太吸引
買部kindle/kobo
再上library genesis下載電子書會唔會仲方便?
嗰度有好多參考書
唔清楚呢啲點運作
我以為係一段時間就有新書上下架
好似Netflix咁?
其實都要睇出版社肯唔肯放書出嚟
台灣其他電子書平台都有月費,但基本上只係得堆聖經、四大名著嗰啲
繁中書都未係常態電子化(唔係本本有電子)
唔覺得樂天有咩大能力可以推得郁班出版社
有無人用過TopJoy Butterfly
fb見到佢1月底香港出
千祈唔好,佢kickstarter 上邊有災情,扣貨無出
應該鑊味好濃
我sage琴日都係咁
買多左部boox 7吋睇漫畫
kindle pw 6吋mon睇漫畫真係不如殺左我
利申試過demo機先買
只能說kindle pw3都屌打boox leaf2
無計,開放式機真係鬥垃圾咁,唔係為左個開放式睇漫畫同輕小說真係狗也不屌boox
android ereader真係上到枱面嘅廠,一隻手都數得晒
少人買+冇book store賺錢,導致價錢貴+少廠出,惡性循環
如果google 自己出ereader,boox應該會即時收皮
試過,6吋mon睇漫畫真係睇死人
真係要買kindle睇漫畫一定要至少7吋
readmoo應該買6”定7.8”好?
睇下睇咩啦 銀魂我8吋都睇到想死
Kindle 2022 係咪即係6.8”?

另外有啲書pdf 轉epub(無圖所以無所謂),係咪最好嘅方法?
我都係,成日死機呢。。。
paperwhite 對比 kindle普通版 反光嚴唔嚴重?
有冇巴打用過呢兩隻
一係㩒制冇反應 一係自動飛頁 dllm
其實依家彩色機有冇咩選擇
好似今年內會出 用新gallery 3 color eink display既機

所以勸你最好觀望先入彩機啦
岩岩買左kindle
發覺tick完㩒買都係$4.99, 加唔到有聲書
有無人知點樣可以一齊買?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞