[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(15)暨交流區

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
自膠
原來改少行css code
想買部kobo clara 2E
邊度入手好
想知
台灣樂天訂個kobo clara 2e 無啦啦退錢話交易取消
有無人都係咁?
岩岩買左KOBO
個自然光自動調整夜晚會變左做好黃

用開Paperwhite 唔係好慣
Kindle 出咗Kindle 2022
6吋 300ppi 16GB 起 USB type c
有黑色有藍色 USD99
睇下先
仲係凹mon

而家Paperwhite 唔貴就買Paperwhite 好過
部 kobo 買左兩日已經壞撚左
其間無數次 hang 機
reboot 都重得
而家直頭reboot 唔到 無反應 剩係得個充電畫面
reboot 要禁住個開關制15秒呢d咁反人類設計真係正
你邊部
libra2
而家 HOLD 位充電中個畫面
但無插線 又Reboot 唔到
禁乜都唔得

插落pc 本來pc會有do 一聲搵到usb device 而家插落去do一聲無左
應該部樣變左磚
搵CS講情況然後換機啦
之前追咗po買咗部kobo 想請問個eshop幾時會上架新書?
我平時睇博客來有新書上都連埋電子版 有啲都出咗兩星期見kobo都仲未有 定係睇出版社
唔好意思完全新手想問下
其實我淨係得一兩個系列既舊書(中文)想睇番,都有十幾本廿本,而家市面上都冇得買,要買二手書,因為唔想買咁多本二手書擺係屋企所以先想睇下電子書有冇
上網google搵,好似得readmoo share呢個網有
係咪即係我應該買mooink同用readmoo呢個平台?買kindle就唔岩,會睇唔到?
因為我見mooink好似特別貴咁我其實淨係諗住睇番果一兩個系列既書咋
可以轉檔
想問下係咪如果kindle kobo readmoo 都冇嘅書 就真係邊到都冇

想搵下菜瀾以前啲散文睇下
唔好意思可唔可以講多少少
因為我見一post頂寫
‘Readmoo 暫時都無辦法 download 到你買左既書出黎解 DRM 轉 format’
意思唔係冇得轉?
我之前join咗中國Kindle Unlimited任睇
每月$12人仔,入面包咗好多蔡瀾嘅書,你可以去搵吓
多數睇出版社
有時係其他平台優先上架
有啲係唔上kobo,不過通常大部份都會上
時間問題,耐心等下
如果真係只想睇某啲書,唔係想全部轉ebook,不如用app睇就算,readmoo有app,咁就唔洗為咗10幾本書買部機,部機仲貴過10幾本書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞