[選擇困難症]買唔買Kindle/Kobo好(15)暨交流區

1001 回覆
26 Like 1 Dislike
我知有啊
但係我係libra到睇唔到又search唔到
我都有係overdrive網頁借一次但係libra都冇show出黎
所以先問係咪係libra借唔到黎睇
想問下各位kobo同readmoo邊款會有較多的中文漫畫同輕小說?想買正牌漫畫同輕小說係部機睇。
kindle oasis 減價,但心大心細想等新版
年年BF我都想換
32GB 1500蚊真係好撚抵
但部paperwhite又冇事又核電
搞到唔想換
好似聽咗好耐話等新版
其實部嘢係未好耐無更新過
有無咁差 我正常睇書無試過呢啲問題
冇分別,輕小說同漫畫總量應該幾乎一樣

kobo好處就有得down個書檔
壞處就係系列混亂(成日打錯所以group唔返埋,有時同一個系列作品可以有三個名)
同埋唔會自動更新書檔,買咗之後有咩漫畫提升畫質、修正斷圖誇頁錯字,就算出版社更新咗,自己個copy都唔會update,要自己逐本問返客服攞。

Readmoo就上書慢過kobo少少,不過有時又會同步/偷跑快過其他平台(應該都係出版社問題),系列基本上都可以正常group到,app好用,而且有書檔更新提醒。缺點就冇得down書檔。
請問kindle pw 美馬集運買返黎係咪可以email cs走廣告?
kobo 唔support magazine
諗緊買kindle 黎subscribe
Sage用家表示
部機太經常性地死機+倒水電 online syne啲功能我都唔係好夠膽玩 等其他巴答

話說Txt kobo係唔係唔識記頁數
我部機一時記得一時唔記得
睇書睇到好似可以開大細咁都幾頂癮
睇三本漫畫冇左60%電 我當漫畫成日轉頁 但小說都快 以前pw用成個月 宜家一星期都唔得 三四日要差一差電
開wifi重倒得快
我就係見sage好多死症我就走去買libra

但係依家black friday又想買oasis3
啱啱入手左kindle 見到有本書係大陸amazon有賣

想請教下各位係咪開個amazon.cn account就可以買
各位ching
小弟想係Amazon 買漫畫睇
見到kindle 到睇好平 有啲有免費添
想問下 因為見到同kindle都已經要一舊錢
意思係入到去仲要再比錢買書定係咩?
邊到睇到價格?

我睇日文
想係kindle打個名 但搵唔到 得英文書
點搞?
機同書當然要分開買
細機買Kindle Paperwhite
大機買Kindle Scribe

免費書只會有時做promote出現係第1,2卷
買! 但Libra 同oasis mom size差不多功能對我有啲重覆 我會寧願試其他機
想試下amazon send email收書個個功能
用過libra2真係好鐘意單邊又有制禁呢隻用法

Boox個leaf2都ok但係肯定買完會影響睇書
如果有陣時之前我上堂寫筆記嘅話
仲要開埋Wi-Fi 差唔多兩日乾

平時睇書都差唔多四日左右(我睇數理嘅書比較多)經常要拉前拉後
Boox我自己麻麻細嘅因為覺得純睇書嚟講android 我冇乜需要third party app

Kindle我覺得乜嘢都唔講起碼穩定先
唔會出啲奇奇怪怪嘅問題
Libra 2/Clara 2E暫時都ok既
次次問題都係kobo 8吋機
不過軟件問題有機會自動更新解決既
又話leak左會出oasis4 宜家影都冇
如果你用幾個app,boox就有用
影響睇書即係點?
以前有過一部boox
結果好多時間都係拎黎上連登/joint notes唔係拎黎睇書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞