Router路由器 集中討論區(53) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
差唔多…軟件功能多就asus, 想mesh 就linksys 價錢平已經有3頻
美帝而家RT AX92U 2pack 同Linksys Velop AX4000 2pack 差唔多價

邊隻好?
ASUS ROG GS-AX5400, 同TUF Gaming AX5400, 再比較 RT-AX86U, 其實主要分別喺邊? 假如budget 冇所謂, 點揀好?
當主要用wifi 接駁notebook / 手提電話
想問點解無人推Linksys Dual Band AX1800 Wi-Fi 6 (E7350)? 屋企唔多牆應該都好夠用?
$499 好似係wax202 唔係wax206 喎
E系列firmware 同硬件無MR/ Velop 咁好,所以推MR7350 多
係,眼花柒左
netgear orbi rbk 962 幾時有得買
咁有錢攻頂4頻同10G wan 真係有需要咩
萬鳩幾蚊砌100g lan同u6 enterprise mesh都得啦
好多機既話,收部7050qx,32*40gbps sfp+ ,或者1開4,132個SFP+頭,家用唔信唔夠用
聽日就知modem直出有無問題

Btw想問下modem直出去switch,switch分出黎嘅lan識唔識派ip?定一定要插router先再落switch?

mx8400差一個lan頭
要咁貴?
852 5k ☹️
小弟無知,唔知貴成咁
以為貴852少少
我宜家用緊ax120, 就算加左 個 extender eax20., 尾房都係收得好差
屋企3層600
1部電視4部電話同時睇片
Linksys 3頻4200 mesh夠唔夠用?
如果係wifi ,佢default 左 速度限制,要入settung 搞
條線可能有問題,換咗佢
普通家庭500呎屋 用香港寬頻1000m
2電腦 ps5 switch nowtv

有冇推介新手用
$800-$2000
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞