Router路由器 集中討論區(53) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
要10Gbps有乜用?
賣成五千幾,我都係用返Wifi6
價錢預期之內啦
我覺得應該要反問 wifi6E有咩用
當wan 大部份人都只係食到1Gbps 果陣
留名睇6E 變wifi ad冇人理
諗唔到有乜情況要買 5000既家用叻雞
wifi 6e 水貨香港無市場
ofca話管有或者用無ofca label 嘅wifi 6e 都會坐監wor
水貨係講 rax120 同 rax200 唔會犯法啦
無限budget 都唔洗買佢啦
5400 真心過份
外型又無變
有冇師兄用緊FGW3000
我想知道佢依家支援 easy mesh ?

唔該晒
暫時未得
想問LINKSYS - MX5501 Atlas Pro 6對普通幾百尺單位得唔得
屋企成日斷線番唔到工
唔得有冇咩建議
啱啱用外置HDD櫃用USB接4200,點知router話唔啱格式,明明已經格式化左做NTFS,2TB hdd黎,係咪大得濟?定係唔用得hdd櫃? 咁唔知用咩先連到隻hdd
覆蓋嚟講 其實所有router都差唔多
睇信仰買囉
你隻hdd 櫃會唔會本身要driver 所以唔得
大家好
最近WiFi 係咁斷 隻router成日間歇性地斷
變紅燈然後又自動連番 試過熄電掣重開都係咁
請問有冇解決方法?定係壞左
唔該哂
連係邊隻都唔駛講 好野
又好似係 用黎raid嘅hdd櫃黎
乜 model 都係 factory reset 先
跟住睇下有冇 spare 火牛 同V 差唔多A數可以替換
Check 埋modem有冇問題 i.e 自己 reboot 之類

有舊 router 既試下換一晚咪知 係 modem定 router 問題
好奇一問
點解美馬netgear wax202 ax1800可以做到咁平?
對比其他ax1800係唔係伏野黎
想問下Asus AX3000 TUF同RT差唔多價錢
TUF好似仲平 係咪買TUF就得
TUF多數冇貨
Price.com個啲得個擺字
暫時無呢個必要上6E
係香港賣得貴
你自己參考吓小米嗰啲價錢
香港代理美金10算唔止 router.
買keyboard mouse headset 都係10算
計spec 呢隻係2-core mtk cpu, = ax53u / e7350, 最入門級既ax router
建議穩陣搵返Broadcom / Qualcomm cpu 既router
想問點知邊隻router用Qualcomm CPU?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞