Router路由器 集中討論區(53) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
性價比高
不過大部份係mtk u
一買基本上要買最高階果幾款
咁就多數係 博通u 或者靚d 嘅mtk u
例如 mesh ax3200 or x5460
冇筆值限制 一律alien
有冇咩好選擇推介
我見依度係咁推Linksys好似入左唔同時空咁
美帝依邊冇人用
Belkin咪係
因為我地係改完settings換過機都無改善嗰班囉
呢個真
通常用 Tp link 已經屌打
我入嚟純粹係唔想用支那野睇下香港用乜

美國tp link永遠賣平1/3 普通人點會唔買佢
TP Link 個design 款款都咁樣衰
點樣用呀
啲FD 上黎屋一定問router wifi
TP link 比FD笑到面黃
問wifi 密碼就有
快就wfc, 係慢+斷先會問你用緊乜鳩咁廢
換埋機都長期斷咁癲 用咩機
最後轉左咩機
撚會care你屋企用乜router
唔同地區好難比較喎
美國多咁多行貨牌子買
咁美國果邊係推咩機多?
喺Amazon睇唔出咩行唔行貨嘅分別
都係會比支那牌子個價㩒住打
放得上amazon us 果d基本上都係行貨啦?
至少有個退貨保障
計價錢 大陸野實平d㗎啦
咁你果邊d人係用咩牌子/機款多?
有IoT devices 可能會有連線困難
兩隻MX5300 仲捱緊呀 日日紅燈
wireless mesh?
斷成點 好嚴重?
唔換第2款?
試下再reset router + 重開modem
主副交換有冇試過
得主機果陣仲會唔會斷
dns 指去google
全部都冇改善就 買第2款 / 等佢自己好返
Amazon唔等於行貨架(好似係),純粹得Amazon果30日退貨
多人用都係TPlink netgear Asus同上網公司跟嘅router
Asus隻86U喺Slickdeals好多人like
TP link 都吹奏
我都係走先
wired
每個禮拜都至少三次紅燈,有時一日三次都試過,連個 router web interface 都入唔到

同佢搏鬥咗幾個月,乜都試過晒了
依家諗緊換邊隻,呢世都唔想再用 Linksys
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞