Router路由器 集中討論區(53) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
而家用更 rog ac2900

見 rog ax6000都幾靚仔有啲想換

但換完好似同冇upgrade 一樣
係呀..
最衰前排換linksys 4200 放左部ac68u
遲D想換Asus RT-AX3000
呢隻有無咩暗病?
另外想問設定上易唔易
巴打唔介意既賣我部比你
tg steven8922
Zenwifi系列係咪正常無伏?用過velop想試吓轉會
renew MR9600 99鎂買唔買得過
有人讚就有人彈架啦
事實上依我經驗linksys真係穩定
dual 2.5G ports wor
而家amazon仲平過支那網
Rog ax6000定RAX 120好,個價差唔多
Mr9600 還可以 但 renew 唔知有冇獲氣
要玩2.5g 咪 rog-ax6000 2個2.5 彈性大啲
Rax120 qualcomm cpu 就制程新啲
買咗,祝我好運,mox dbs code 都用唔到,用咗waku 希望再平幾十
請問Upgrade 2.5G ,換個新router 換netgear 6E router 定揀 rog ax6000?
叻雞6E 得orbi 先做到2.5G wan + 2.5G lan, 萬5蚊做水魚買返牙石啦
萬 5 蚊 ???
牙石過多排都有6E?
今年內估計得 et8/et12 axe11000 行貨都係水魚價 有咩驅使你要 6E
係 岩岩出 4頻阿嘛
之前有巴打先出list 自組10G router + 10G switch + ap 都唔洗1皮,皮半真係水魚先會買
快極個上網plan 得1G WAN 又得1G
同埋6E主要係開6Ghz 減低干擾問題
要快本身wifi 6 都可以
網速需求跟時代轉變, 唔係話 56k 都夠用, 但現階段1G 真係乜都夠.
就算做條 10G wan, 都係上下連登係唔會快左.
等平 d 至入手, 成皮幾野追呢 d 真係唔值 , 起碼個人覺得.
我坐遠d都收702mb
有冇set過啲咩特別嘢
無,剩係disable左auto update,時區仲係hk未set USA

iPhone12pro

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞