Router路由器 集中討論區(53) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
我隻 linksys mr9600 水就直接有中文既 不過兩腳牛。自己搵第二隻12V 就用得
Mikrotik Rb5009 都係兩腳牛 12-57v 自己換一隻又得
咪就係喺兩部機中間囉
唔夠ASUS咁多嘢玩,比Linksys又多啲嘢搞
斷線呢啲間間都會,真係講好唔好彩
我見香港買asus 行貨係齊哂頭,因我唔太鐘意加轉插有巴打美森買過asus 麻煩講聲
美森睇 review 圖就直接兩腳/一係就米奇老鼠線
好似冇換頭既
我睇圖好似火牛可換米奇線, 如果換米奇線都OK
唔好意思 剛買左隻ax3000

想請教有冇師兄試過係網頁入唔到router.asus.com

有冇師兄指教下
請問我屋企啲線入晒牆,想買隻ROUTER喺房自己一個人用,主力用嚟打機,WI-FI,PING要夠低同穏定,各位大佬可唔可以推介下?
Budget 呢無限既 ax89x 啦
1000內,間房一百呎都無,接收應該唔係問題,係想買隻PING低同穩定,唔該大佬
我有買過 係米奇老鼠頭
你可以自己買條線換咗佢
謝謝, 咁我之後見減價係美森買啦
題外話
而家已經有世界語言,唔使特別改ROM
我買咗部GT-AX6000 一入去已經係中文
ROM好似冇再分開地區
咁仲好 收到 唔該哂
睇你牌子喜好 po 頭揀隻啦
唯一有分地區係支 rom有啲奇奇怪怪支那 function
Asus rt-ax3000 同linksys e9450 ax5400 係咪冇乜分別?
我冇用過
睇親留言換router都係因為Linksys成日斷線
睇到有d卻步
用黎直接駁lan port
Ipconfig 睇下default gateway 係咩再入
THX, 上電器幫買咗隻RT-AX3000, 原本想買TUF AX3000, 不過搵唔到網店有貨,買RT算
麻煩晒
解決左了
感謝
咁咪揀其他牌子
冇人迫你買linksys
分別就係e9450 有小小伏
spec靚d我都唔會推e系列
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞