Router路由器 集中討論區(53) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
上fcc check 有曬 internal 相
MB or mb
而家download嘢 12MB/s
唔該
行呀…
是但揾隻12v啦。舊router 牛都有機啱用
唔驚就轉插直隊
幾多mb寬頻?
20×8=160mbps,如果係1000m寛頻真係好少
其實110v 牛照用冇問題(戴頭盔先,有風險)
攞錶讀過都係出返12v (Orbi 兩腳牛)
想問換左幾個router都係不停斷線(全屋都會)係咪已經唔關router事
係咪要換modem cat5 cable個D
HGC?
可以試吓換咗條線先,重開下modem
唔該晒幾位巴打嘅解答thx
HKT
早排叫左個師傅上黎搞完一輪
佢幫我換左modem零件就走左
但都斷到癲
想問下點解用緊MR7350 一入到房就收唔到
傳輸區域轉美國睇下
而家係咪冇必要上wifi6e
視乎你有冇 6e device 同 budget
唔係攻頂 budget 建議等下先
真係有啲當年ad 既味
model + wikidevi 咁google
或者有時有d 速度評測/拆解評測 有提及
想問下有冇人試過個wifi speed test好正常
但所以device都connect唔到/坐喺隔離都係得一格

我用netgear 手機app開咗Anywhere Access所以我可以就咁用個router做speed test

利申電腦白痴
補充多少少
Router新買 大前日屋企裝寬頻先開始用
頭兩日好地地好順好快
但尋晚收工返去就開始出現上面個情況
app個test 應該係lan 線速度
有冇壓到d 天線/唔夠空間散熱
暫時都係 reset 1次再觀察下
熄左auto update佢
仲係持續就揾返d單上保養換
Netgear啲bug 點解咁騎尼
開BitComet就即刻hang機咁有趣
可能流量太大?
定係當左有惡意 觸發保護
你有機用到6E咪上囉
好耐冇聽過bitcomet
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞