Router路由器 集中討論區(53) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
都唔難有既三叔幾部同 intel ax210 wifi card
但實際用落未必有分別
應該冇壓到天線同阻散熱
尋晚reset過一次 但都係咁
搞咗成晚都係咁
係直頭一開BitComet就即刻hang無哂反應
佢個濕鳩Armor安全比我關咗都係一樣
用開有感情
有無人用緊Linksys E7350 AX1800?見佢外型好靚仔,但冇外置天線,會唔會收得差好多?另外都有考慮 ASUS RT-AX53U AX1800

屋企用 Netvigator 500mbps,TPLink Archer C6 AC1200

建議加少少 ax55/ax56u/mr7350 (Broadcom/Qualcomm
Ax53/e7350 都係用 mtk cpu 好睇隻 router firmware 寫得好唔好
如果600內有冇其他選擇
美國會好啲架?
功率大過香港
難啲 600下真係得 ax53/e7350 之類
Somehow 我覺得佢唔值 600
唔該巴打 如果唔得 加多隻MX4200會唔會好啲
mesh 要加係本身收得好嘅地方 咁先延伸到
咁呢兩款邊隻好啲
唔識答未買過依兩隻 等有冇爸打用緊答
幾錢?
Rax20 price.com HKD599 岩budget
用緊一個月 暫未試斷線 係一開wifi 測速得100mbs, 要入setting 搞搞佢
訊號範圍點?我而家嗰個入到廚房/房門一閂就得番一兩格
Mesh買邊隻好?
要3舊
屋企細 3xx 呎 無主力牆 最遠廁所有2格 速度有80%
唔該晒
屋企500尺,想用wifi6 有冇咩性價比推介
有嘢想問下
如果上網直插modem可以去到900幾
但係經router就跌到落300幾
係咪即係要換router
用緊ea7500v2
你呢個款最高只可以到大約800+1733mb,所以可能買過個真係好啲

你有冇多啲資訊可以等有冇高手可以幫到你?
有拉lan 線就雙頻,冇就3頻
Asus Zenwifi / Linksys Velop 都ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞