Router路由器 集中討論區(53) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
漢科訂 再漢科拎
你去price 都有價出左
新就2488
正價25xx
個vpn plus 冇乜快度 雖然4核
跑極都係100~110mbps 度(用5g 速度試)
我諗多人同時用會同之前rt2600ac 就有分別
要快請用wireguard
次前用ax86u + merlin + wireguard 可以2xx mbps
抵個ax86u
忠粉價黎
Ok唔該晒
有channel 唔穩?
本身用緊merlin 有hard reset過
個機身唔係好熱咋喎 關事咩?
試過某幾條channel ,有device 如電視同printer 會連唔到5g WiFi ,電腦,電話上網正常。
有幾條就乜device 都連到5g WiFi
,但上網就慢到傻左。
唔知發生乜事
試下不如鎖死一條用得既 我依家都係咁
關事 我之前都係咁 ac86u 最大問題係熱
加左風扇穩定好多
唔算啦netgear/asus 6e機就忠粉啦
要多嘢玩直上 routeros/ pfsense 大家庭啦
10g Router+ Ap 直等 wifi7
netgear 垃圾firmwire 用過咁多最垃圾係佢。朋友屋企用orbi rbk20 連取基本分拆2.4g 同5g 都冇 要買pro 先有
asus 就因為有merlin 先會買
6e 就哂氣啦 好多人屌s 記二手科技冇6e
其實依家啲機都未support
不過佢再出機應該又要等幾年
就係鎖死左條上網正常,但Sony TV HP printer 要用2.4🤡
係 我諗再上 vpn 要再快 應該要買router 加ap
最少有wireguard 用
呢部rt6600ax 一體化簡單用 同ax86u 差唔多價
但送ssl vpn 同site to site vpn 比你
算ok 既
但唔算平
rbk20 垃圾嚟 個range 唔夠大之餘 又會唔夾機
如果唔要求高佢算白痴都夠用既
但好多基本野都冇
拆頻都冇
入佢用openvpn 慢到hihi
做ap 可能ok
router 唔合格
Router 嚟講ac68u/r7000 都好過佢orbi 低階真係好伏 新嗰啲352 唔知有冇改善
你呢兩隻都有得刷merlin 單機用就好
如果要用mesh 呢兩隻唔係真2頻mesh 好癈
睇下條水晶頭駁4定8條線

駁4條就掉左佢啦

尋日買有無興趣?

https://t.me/vinle
師兄做咩放?
都係Asus 啱我
係 我發覺都係 但又係s 記忠粉
asus merlin 我個人鐘意多啲 感覺真係多啲野調
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞