Router路由器 集中討論區(53) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
如果要用佢隻wifi 果個plan 就真係無撚用, 兩條1000線果隻又唔實際,router 又要搞 dual wan 。唔識搞又唔係真係要2G 就真係1000m 費事煩。
用佢果個垃圾我都唔會攪 等我再問清楚
唔該巴打 咁我明白了
我打上去CUT左佢先用返1Gbps算 不過我想問下大家如果想無咩氣受
想行mesh 三頻 係咪揀返Synology AX6600*2 / Asus XT12
不過XT12 好貴 XT8得唔得
我見人講如果係用佢隻 vtech wifi 果個 plan 好似焗住係 lan 線1G + wifi 1G ...
我見人講如果係用佢隻 vtech wifi 果個 plan 好似焗住係 lan 線1G + wifi 1G ...
我用HKBN 2x1gb
要熄鬼哂佢個router d功能
再一條去自己router,另一條去自己電腦
就正常用到
1Gbps XT8 都無問題啦
downgrade 1000/upgrade 2.5
算啦,都唔會有人買
raxe500都太貴啦就算叻雞 fans 買 rax120 仲好啦 何況仲有其他選擇
AX86U斷曬貨
如果買Netgear RAX120 算唔算係同級?主要想有2.5Gbe LAN/WAN
上GT-AX6000 啦 2.5G wan / lan 齊晒,可以同時in out
amazon rog rapture ax6000 先$2800
等得既仲可以等埋 prime day 有冇 offer
Orbi 比較麻煩 有分主副,之後無得upgrade, 同埋又無得分開ssid
平撚過支東,蜪佬
香港代理個閪價真係搶錢
10算是常識
部rbke 咁鬼大部
仲大過rbk852 搞一堆天線落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞