Router路由器 集中討論區(53) 為已為人 中共牌子勿選購

1001 回覆
3 Like 3 Dislike
係呀 拉得1條太平冇人做 太貴你都唔制
要買工具煩d囉 唔係嘅話試下樓上巴打果招
最近轉用asus rt-ax3000,近期經常不定時斷線1分鐘左右
有冇人都有相同問題?
唔知係上網公司(hkbn)定router問題
DNS setting?
無set過任何野
PCCW 上網?

若是,試下轉用手動 DNS

用 Google 8.8.8.8
And 1.1.1.1
HKBN

係咪呢個
Ys ,其他野個師傅會搞掂,就咁拉線通常新約都免安裝費
ROG WiFi 6E 電競路由器GT-AXE16000快將登場⚡
請大家密切期待‼️
.
立即升級你的配置 盡情享受極速電玩快感!
👉🏻率先了解GT-AXE16000:
https://bit.ly/3adBjOz
.
#ROGHK #WiFi6E #GTAXE16000
隨時過6k 都唔出奇,AX89X 都仲賣緊5k 頭,呢隻仲要4頻
Linksys 真係差d 用wifi 6 最新 model 都唔stable 會突然斷線
最新係pro 6?
好 謝謝你
去電訊台搵下sale先
mx8500
有冇部係低一階

一黎就上天花板
https://youtu.be/wwD5MV-IqQc

參考下6e
and
個心口
好想請教下巴打

之前一直心郁郁想換router ,但係唔上網睇到話會出WiFi 6e,WiFi 6只係過渡就一直冇買到

之前一直都係睇啱ASUS tuf 3000 同新既tuf5400 ,覺得好適合自己,都係千中間左右

但係而家上幾個星期政府發牌,係咪應該等Wi-Fi 6e多啲機先做選擇會好啲?因為我自己本身用緊tp link c9 好多年佢以前千幾蚊嗰陣買落嘅,而家就想聽大家講唔用大陸野,唔知會唔會有建議可以比我?
Tplink 嗰隻大家點睇?

但係我好想可以自己個別set野,拎嚟block電視廣告,我依家係要用成個dns set adguard ,但係就變咗用唔到電腦now睇波會冇畫面,要用手機連接先開到

我就係聽講asus滿足到我呢個願望,唔知其他有冇咩牌子都係做到差唔多咁我到時可以研究吓?

多謝巴打先
走在6e 最前線 rich
asus 定linksys 好?
同問
想行mesh 2隻
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞