我女朋友仍住我同ex有嘢

1001 回覆
37 Like 1970 Dislike
分手啦屌你老母
如果唔咁做都係利益行頭!一定無條件無地位咁包容底花嘅樓主鐘意同ex打機就打機,包容樓主護個ex多過現任先係真心愛!
樓豬似乎在意ex多過現任

分手啦
放過現任
將心比己
咁為左女朋友避諱一切有機會出軌既野你都幾撚小男人
係女人都有機會出呀 冇撚同女人講野 望都唔好望啦

好喇唔講如果 叫樓主諗清楚唔岩就散踩撚親你呀 定係你係樓主條女開ac上黎呀
唔好意思呀 分咗手就係唔比做朋友

毒撚到癲
你同佢地傾邊度正常架
應該有
仲會因為EX唔開心而發多兩下火比現任
有啲關係係慢慢唔覺唔覺咁發展落去,你會不知不覺地同ex真係有一日會有嘢
避忌好重要。
你女朋友嬲,呷你醋係好正常,一段感情出現疑心重時,就算你同佢無嘢,你會唔會願意犧牲一個朋友去換取你女朋友信任?(感情從來都係雙向,假如你女朋友有ex,我相信佢會識到避忌,唔會同ex做返朋友,甚至唔會聯絡,就算有追求者比你更好嘅出現,我諗你女朋友都係專一嘅人,會克制到自己,會甘願為咗你犧牲更好嘅人)
而你真係咁缺朋友?
缺到要搵ex 做朋友?
如果你覺得ex咁重要,不如你放生你現任,反正佢嘅疑心重不安感,對你造成壓力。
係 樓主女朋友有事就幫樓主泄下欲
無冇事就咪阻住樓豬同ex呢個咁寶貴嘅朋友打機傾心事(俾樓豬女朋友鬧完之後要安慰幾日)聚舊情
由頭到尾都睇唔出女朋友對你有幾重要
不停強調就係EX好體諒你 佢比你女朋友鬧唔開心左幾日
你女朋友比你因為EX而鬧更加唔開心你又有無CARE過?
既然佢係你眼中都咁唔成熟唔識體諒你仲過咩世
放過你女朋友都放過你自己啦
你都唔係最愛你女朋友
今日唔同前任聯絡
第時要佢唔同女性打機
將來group chat直頭唔準有女你信唔信

條女同樓主做錯女
而係大家價值觀不一致,咁就好解決。
一係其中一方讓步,一係大家都企硬,之後睇邊個提分手先咁解。

反正行到落去過到呢關,將來都唔會開心
唔知其他人點回你

其實睇完你呢個
好簡單。 你唔愛ex但你執著同自我。
如果有一日,你真係遇到一個你好愛。

你上邊既所有執著自會放下。
係咁多
你方佢唔係比人收左做將軍所以分手咩
個ex 係高招八婆
唔好同ex私底下有聯絡就係100%俾晒對方所有嘢
你睇下#90啦
如果係啲戇鳩要求,佢唔鐘意你食雞翼以後唔俾你食呢啲你估上到嚟啲人唔會屌條女咩連登仔戇鳩姐,你估真係個個都好似你咁戇鳩咩
即使普通異性朋友係人地有男/女朋友都盡量唔好私下搵咁多
更何況曾經有過相愛既關係?
個ex咁天真單純
肯定有同佢圍內嘅中學同學講樓主女朋友鬧佢
佢好無辜好可憐好唔開心
跟住樓主班朋友又會反感女朋友
可能唔洗個EX講
個男既都會同班中同講
屌我女朋友唔比我同EX一齊打機
跟住再EX講多兩句再加句我男朋友都唔會唔比我同EX打機啦
EX真係好單純
第時、將來,發生咗未宜家就得呢件事發生咗,以前又未發生過類似嘅事(至少樓主冇講啦),單一事件又可以推到咁撚遠嘅你咁樣同4個從而冇分別
原來你班frd以你ex為中心㗎?無咗你ex就咩都做唔到,街又出唔到,機又打唔到㗎?
咪撚咁多藉口啦
滑坡謬誤(Slippery slope)是一種非形式謬誤,使用連串的因果推論,卻誇大了每個環節的因果強度,而得到不合理的結論,因為事實不一定照著線性推論發生,而有其他的可能性。台灣一般所說的「無限上綱」有時也牽涉到此種謬誤。

https://zh.m.wikipedia.org/wiki/滑坡謬誤
啱啊呢啲利益行頭嘅女人真係快啲放生佢,希望樓主搵到個真愛啦辛苦晒樓主啦
撐你

利申 絲
感情問題一律建議分手
到發生果陣,樓主都被人斷左6親。
同被人賣豬仔有咩分別。

成日話愛人最緊要先愛自己。
結果睇親呢啲post都係要其中一邊百分之百付出。

我重申一次,樓主同女友無對與錯
單純係價值觀唔夾同有無一方係唔hard feeling 下就對方。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞