我女朋友仍住我同ex有嘢

1001 回覆
37 Like 1970 Dislike
佢自己男朋友「唔介意」姐
完全唔撚體諒人哋女朋友
仲話咩單純 真係純佢老母
未發生緊係咁講
有啲嘢係發生左 試過先知道自己咁介意
好彩無講落去,同你講都幾嘥gas
分手算啦
真係天生一對樓主同ex同ex個男朋友組成家庭過世啦,佢地價值觀好似都幾夾
樓主幾歲
我估24?
樓主
呢個留言夠精警呀
自己思考下啦
我女朋友唔中意 要我個ex嚟就返佢?
本身諗住認真打篇野覆你,睇左陣發現你條弱智仔醫翻都曬藥費,你條女真係慘,跟左你呢個撚樣,打一句就算。
樓豬:鬼叫我魅力咁強勁 不過無論如果我同ex都只係soulmate
愛情必然是排他也必然是自私的
佢介意係佢好緊張你
你仲要聯絡ex 係你唔緊張現任
分手啦 食蕉啦
老實講,我自己覺得啦,

當你好愛一個人嘅時候,當見到自己愛人唔開心,自己嘅第一反應應該係諗點樣令到對方快啲開心返,呢一種係「在乎」,會諗自己可以點樣做得更好更多但係當樓主條女因為樓主個ex唔開心嗰陣,好明顯樓主第一時間諗嘅唔係點樣氹番條女反之係同條女講「道理」 自己作為絲打最清楚,聽你講「道理」先係最躁底嗰陣,會仲嬲過本身介意嘅嘢

亦希望樓主認真諗吓啦
你嘅人生過客其實好多,你以前幼稚園小學啲朋友咪又係隨住成長逐漸疏遠,然後又有新朋友出現,點解一涉及ex,你就對絕交咁敏感?同ex做朋友本身已經係一個大忌嚟,你唔明點解「對話正常」都唔得,但係女人在意係點解「有對話」仲要「私下」

又再陰謀論啲,
你個ex變返做普通朋友,佢又知你有現任,真係為你好嘅,佢應該係識得避嫌,記住佢都係女人,佢點會唔知要諗下你現任會唔會介意,即使佢無主動同你講要避嫌,佢啲行為言語你都應該feel到多咗距離感,而唔係無乜分別,而家wtsapp gp咁方便,即使樓主一開始傻下傻下私chat佢,佢有心嘅點會無辦法令到對話變返喺gp講?

最後,希望樓主可以更加正視女朋友嘅不安同諗清楚「愛」同「喜歡」嘅分別

唉 得喇 全部都係你現任問題
你同你個ex都無問題 仲兩個都好慘添
早日分手啦
明白你同ex已經無曬感覺。但如果女朋友同你講sorry 接受唔到要分手,你係咪照分,其實就係咁簡單。每個人底線唔同,你係度同幾十個幾百個師兄辯論都唔會改到你女朋友底線,如果你接受唔到放棄自己既野成就呢段感情,分手啦,你都有選擇權,完。
愛係相向 你依個講法只係其中一個角度
樓主肉體精神冇出軌 而佢女朋既愛係冇信任同包容 亦都唔見得女方幾愛樓主

如果將樓主既ex換做其他事物 就會見到女方只係單純用愛去要脅樓主 其實係唔合理
不過愛就係咁 有時係冇得講合理或理性 只有邊個讓步
其實你係咪假膠?

咁唔滿意咪分手囉
拍到無咗經歷好多嘢嘅好朋友好慘㗎搵唔返個朋友㗎啦
支持你勇敢分手同ex做bff
佢思考完都係嗰幾句三篤屁
「點解要ex屈就 明明就自己女朋友問題」
直接推到比佢女朋友睇 好似會有用啲
咁緊係啦 屌你老母
好明顯你覺得ex重要過女朋友
放生人啦仆街
本身仲想認真回應
好彩追下po先唔駛浪費時間
極同意
你都咁講得喇 咁索性分手啦 放生你個現任
唔好啦放過現任啦唔好搞人地啦
老老柒柒 ex擺明八婆嚟
明知你女朋友唔開心都搵你打機
咁多人唔搵係要搵你
中同又點拒絕一句好難咩
打機好重要咩
如果你真係重視你女朋友感受嘅話就已經唔會同佢打機
既然你極同意而家條女都唔見得幾愛你,咁分手咪最好選擇
你又可以繼續同ex打機,佢又可以搵過個佢愛既人
你咪繼續囉 條女忍夠就會飛你 到時唔洗煩中意點同ex聯絡都得
其實樓主同個ex真係好夾唔應該分手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞