我女朋友仍住我同ex有嘢

1001 回覆
37 Like 1970 Dislike
曾經做錯嘢就講到唔清唔楚
女朋友質疑你就講到咁

做過咩啊講清楚啲先啦
算啦,根本佢就想keep住私下
一唔得就話人迫佢絕交
佢呢家好似連打機嗰班中同都唔可以聯絡喎

其實都已經應承咗唔會同前度私下聯絡,點解仲要求做到咁絕呢?就算樓主做咗啲咩失去女朋友信任,都唔應該要連中同都斷埋,呢點太過份專制

變咗情侶唔代表就要咩都以對方為先,接納哂對方所有要求

係,佢怕樓主舊情復燃呢點好正常,但唔應該要求樓主做到咁絕,每個人都有自己嘅社交圈子,但讀書時期嘅朋友比工作後所認識嘅更難能可貴,甚至可能比親人更親,如果無特別隱情(因為我無追post),點解唔可以互相理解先,我覺得呢點過咗火
次次見親人講「同ex只係朋友,唔想因為咁冇咗個朋友」都想屌哂佢全家
有冇咁撚缺朋友呀?如果除咗ex你就冇其他朋友不如你反省下自己係咪有咩性格缺陷先啦
又講到同個ex唔會私下聯絡又盛,咁friend極有個譜啦
講撚到冇咗呢個「朋友」好撚可惜咁
同佢咁惺惺相惜咁當初咪撚分手添啦
另一半唔開心竟然係擔心個ex嘅感受先
樓主呢啲男仔以為自己情義兩難全
其實只係自私撚
佢話Ex係「好重要嘅朋友」
所以唔可以避嫌喎
你讀心理學?我諗咩你仲清楚過我喎
一向係咁
樓主跟本弱智
樓主覺得Ex好單純架嘛
建議追咗po先,樓主係人渣
連我想表達咩都唔明
我見佢總結講係同一班中同打機,但呢樣被禁止喎
係咪有咩我miss咗?
陰公,原來樓主個ex同佢老母一樣咁重要
女朋友好慘,俾到盡都係排第3
放過現仼 將佢變成ex 你哋關係可能會更好 你對ex咁好
太長,可唔可以簡潔講吓
樓主只會瘋狂負皮鬧佢嘅留言
但逢親人哋鬧佢女朋友嘅留言就會圍爐表示認同
真 既然ex呢個朋友咁重要 非要不可
咁咪放過現任囉
做人係要取捨架啦
淨係識叫人體諒
佢有體諒條女 知對方唔鍾意 就會避同拒絕打機啦
既然條女咁唔重要 又比唔上個’朋友’
咪分手
明知自己有前科已經令條女不安
又話改過,而家又用同ex打機做底線原則叫條女體諒

真係唔屌唔鬆化
樓豬見到啲撐佢嘅留言就打哂飛機咁
但其中一個我見到係話「冇睇哂所有字」
樓豬究竟肯講做錯啲乜未啫
家明知講完就冇人會撐自己所以唔講?
係呀如果要我100%同ex斷交
即係同中同嗰啲聚會我都唔出席得 連我地成班兄弟嘅grp都要退埋
唔知屌我嗰班有幾多做到依點又完全唔怪自己條女呢
有追po你就發現樓豬有前科,自己親手破壞個信任
排咁後仲拍嚟托柒
自己女朋友就擺上嚟公審
Ex就擺喺掌心呵護
又話Ex俾自己女朋友話完之後唔開心咗幾日
好心痛人哋
明明佢女朋友已經忍咗佢咁耐 唔開心咗咁耐
呢啲就唔見樓主提起
不如調返轉,如果你女友keep住同個EX唔單獨見但約埋一班人一齊見,同你講對EX無晒感情當正家人咁架咋,你係咪都ok?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞