我女朋友仍住我同ex有嘢

1001 回覆
37 Like 1970 Dislike
掉轉角色 你覺得有冇問題?
"吓 如果我係你女朋友我一定唔會係咁囉"
"如果我拍緊拖我一定會俾你同個ex聯絡,點解你女朋友咁唔體諒你嫁"
呢啲 如果我係你女朋友一定唔會XXX嘅萬能句式一律係八婆專用
樓豬又會覺得人地好體諒佢,人地真係好啦,久而久之就會覺得後悔同個ex 分手
痴線 真心朋友既話 你好聲好氣講聲唔好意思女朋友介意 大家都會體諒啦
如果我係你個ex 假設對你真係完全冇曬感覺
就算你因為你女朋友而唔同我聯絡我都唔會介意
如果我想你過得開心既 唔應該因為我既身份而造成你既困擾 影響你同你另一半
不打擾就是最好的溫柔啊
你同現任講
就算同你分左手 我都無可能同ex一齊返,
再識過第二個之後,都係會繼續同ex 打機
我同下一任結婚嗰陣,仲會搵埋ex做我兄弟

咁樣大鳩佢 睇下佢明唔明

老實講一個女仔在意"ex" 同m到發脾氣一樣,改變唔到
仲想拍拖屌閪咪繼續呃呃氹氹囉
但如果佢係你結婚對像就要搵個折衷啲既方法啦
如果現任睇到樓主話ex係一個好重要既朋友既話,真係爆血管都似
咁鐘意個ex覺得佢咁明白你咁重要咪同女朋友分手囉
ex係幾單純既女仔黎
現任就唔成熟唔尊重你
樓主你都好明顯啦
樓豬就係想聽呢啲
講多啲
Dllm個ex對你嚟講有冇咁撚重要 佢咪已經講咗介意你同ex接觸 咁你唔再contact ex咪冇事 咪俾多啲信任你囉撚屌
哇屌你,一開始完全唔撚講
屌你老母 收皮啦柒頭
又要問 人地講嘅野唔啱聽就屌鳩人
返去繼續同ex打機啦柒頭
真係,完全唔覺得ex散左除左有感情同回憶有咩好做朋友,都散得姐係有樣野完全頂唔順/無感情啦,仲做乜野朋友,而家好缺朋友?
佢po上黎完全係想有人認同佢,兼夾話佢條女疑心重死煩閪,點知比咁多人屌柒佢就發老脾
我認我毒撚
但起碼你都識講「想過人世嘅過 樓豬要諗折衷嘅方法」
唔自私 不過既然你唔撚想體諒咪放生人囉
又要攞著數又要攞彩咪呢啲人
因為佢Feel到你唔愛佢

而你既行為都反映左你唔係太在乎佢感受

所以佢知道你唔愛佢
但佢想你改變 好讓佢可以繼續自己呃自己

之後你又會話其實你好愛佢
但行為繼續唔愛佢

你將來就會明
咁你女朋友有冇同你做一模一樣嘅行為?傾計頻率個啲高唔高?
有定冇都好
根本兩個都接受唔到大家concern嘅位
感建分
你呢啲人咁自私唔好害人啦
自私撚 我係條女飛撚左你 你自己打飛幾啦
見大家講嚟講去得幾個point,我諗一個cm都可以回應到哂

1. 我冇避忌
我#1已經提及過我同ex私下係極少會聯絡,唔會日日講私人嘢,我自己都明白有女朋友仲同ex單獨出街係唔啱 所以都冇咁做過。我打機一路都係嗰班中同,我唔明點解咁都叫做冇避忌

2. 我明知女朋友唔中意 都唔肯同個ex絕交
唔明點解咁多人中意「明知女朋友唔中意,你仲___」嚟做句式。係咪女朋友唔中意,我就連自己原則都可以不顧?自問平時都錫女朋友,我只係想堅持依一點,點解就可以否定我愛佢依個事實?有好多嘢佢唔中意我都唔會做,只係依一點要我讓步對我真係好大影響。

3. 我仲掛住個ex 護住個ex鬧自己條女
依到係匿名,我女朋友好小上連登,我冇必要呃大家。我對我個ex已經冇哂愛情,我亦冇掛住佢。我「護」住佢,都係一單還一單,因為單嘢的確係我女朋友唔啱,所以我先話我女朋友。若果係我ex無啦啦鬧我女朋友,我一定會鬧到佢飛起我只係對事不對人

4. 仲想同ex聯絡=想打友誼波
我同個ex經歷過好多嘢,佢可以話係我最重要嘅朋友。我地臨分手都係好和平,當時嘅我地已經平淡到冇咗愛情。我覺得佢係重要嘅朋友,因為要搵個明白大家嘅朋友真係唔多。

有人話我唔接受大家意見,錯,我已經同咗我ex講我女朋友介意,我地私下唔好再傾,佢亦都同意咗,不過要我連機都唔同佢地打,sorry依個我真係做唔到
屌 完全係我既心聲
女人點會唔知女人諗乜野啊
樓主仲係重覆緊佢啲狡辯

知啦知啦,你咁有原則,你女朋友咁離譜,快啲分手啦
樓主俾你女朋友電話我
幫你搞掂佢

保證你女朋友會報告你冇事
樓主都係想取暖 點知今鋪無人撐
覺得樓主有兩個問題 假定左條女為綁住佢個人 先唔比同ex打機 另外就唔願意作出退讓 淨係想條女100%就曬你 如果你真係想你條女信你嘅話呀 咁行得正企得正 你同ex個對話就無條件比你條女睇 睇飽佢 睇到佢覺得冇野講其實你同ex係soulmate 條女係名義上女朋友啫 條女無安全感好正常
散場比佢單機啦
佢咁冇問題洗鬼聽人意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞